Henning Lange har drevet sommerkiosken ved Høysand Marina i 38 år siden 1975. Den gang het butikken Høysand bar. Stedet var en vanlig kolonialforretning som solgte det meste av de nødvendige sommerprovianter som pølser, pinne-is, blader og kaldt mineralvann. I 1979 kom Augusto Rigo inn i bildet.

Sammen utviklet de Isi Bar som åpnet i 1985. Siden den gang har mang en sarping vært innom den populære baren. Ida Kristine Grimstad Andersen har vært en trofast sommervikar i 8 år, men en nå kan det gå mot slutten.

Ønsker forandring

Is-duoen Lange og Rigo har lagt ut Isi Bar for salg, og tar imot alle seriøse hendvendelser.

– Vi har ennå ikke helt bestemt oss, men har lagt ut en annonse for å sjekke interessen.

– Vi ønsker en forandring i livet, og vi blir heller ikke yngre ved årene. Vi fullfører uansett denne sesongen, men så får vi se til høsten om noen interesserte kjøpere viser seg å være aktuelle, sier Lange.

– Hvilke typer hendvendelser vurderer dere?

– Vi vil gjerne finne den rette personen som ønsker å drive stedet som vi har gjort.

– Vi selger ikke til hvem som helst. Jeg tenker veldig mye på å ikke skuffe kundene våre som vanker her hver eneste sommer.

– Vi ønsker at de fortsatt kan komme hit å spise soft-is og varm baguette på steikende sommerdager. Det må være en kjøper som forstår seg på stedet. En som er lokalkjent og som kan ta imot publikum slik vi har gjort.

Les mer om saken i mandagens SA.