Madelen ble nemlig plukket ut til å styre lydeffektene fra plassen sin på første benk. Det var improvisasjons-gruppa Det Andre Teatret som plukket ut et barn i salen som skulle få samarbeide med skuespillerne på scenen.

Det skjedde ved at Madelen fikk styre lydboksen til forestillingen. Etter anvisning fra aktørene på scenen selvsagt.

– Dette var stort, sa en begeistret tiåring etter at det hele var over. Hun jublet sammen med et hundretalls andre barn som hadde møtt opp for å delta i STAS 2021.

Driver med dans

Madelen er ganske scenevant fra før. Hun går på dans på Kulturskolen i Sarpsborg og før jul skal hun og de andre elevene vise hva de kan på scenen.

Forestillingen het «Ønskedrøm» og skuespillerne mottok skriftlige og muntlige innspill fra publikum. Så improviserte de fram en liten opptreden på hver «drøm».

Gruppa består av Veslemøy Mørkrid, Marte Morland og Camilla Frey. Sistnevnte var det mange i salen som kjente igjen fra Obs-reklamen på tv.

Tegnet skumle ting

For øvrig var programmet «Tegn skumle ting» i Folkets Bar så populært at det ble kø i trappa. Men alle barna kom med og hørte Anna Christine «Tina» Didriksen fra Sarpsborg bibliotek høytlese «Heksene» av Roald Dahl, mens de tegnet en skummeltegning. Bokillustratøren Victoria Sandøy lærte barna noen tegnetricks og det ble skapt mange fine, små kunstverk i løpet av denne halvtimen.

Unge Teater Viken hadde også en teaterforestilling for de aller minste i Blackbox.

Elevene til Xiaoli Duan Hansen i bildekunstklassen på Kulturskolen, stilte ut sine bilder i foajeen. Rommene for øvrig var dekorert i litt skumle halloween-temaer.

Litt skummelt, men veldig mystisk ble det også da tryllekunstneren Daniel Larsen satte i gang sitt Magishow i Robert Normann-salen.

Disco på Blackbox og særlig gratis kinoforestilling på Odeon var også populært. Der ble nyinnspillingen av nettopp Roald Dahls «Heksene» vist. Roald Dahls far – Harald- kom som kjent fra Sarpsborg. Moren – Sofie Hesselberg-kom fra Oslo.

STAS fortsetter søndag

– STAS 2021 fortsetter søndag med et tettpakket program, forteller Sara Norlin ved Sarpsborg Scene.

Hensikten med STAS er å sette sammen en hel helg for det yngste kulturpublikum i byen.

Søndag kan både det unge og voksne publikum glede seg til selveste Jo Strømgren Kompani som byr på slapstickhumor som barn elsker.

Det vil bli opprettet et eget rockeverksted der de unge kan lage seg sin egen gitar. Deretter kan de unge gitarbyggerne ta med gitaren og høre på en fet rockekonsert med bandet PLOPP.

Også søndag kan barna tegne skumle ting og helgen avsluttes med Bare Egil og Aslags populære barneshow.

Bildeserie

Se bildene fra STAS-festen