26 gutter fikk guttenavnet Lucas i Østfold i 2019, like bak følger Henrik og William. På jentesiden var Maja det mest populære navnet gitt til nyfødte, fulgt av Ella og Sofia. (Se navnestatistikken lenger ned i saken)

Kort og bibelsk

Korte jentenavn som ender på «a» har beholdt populariteten i flere år. Hele 56,3 prosent av jentenavnene slutter på «a» eller «ah».

Guttenavnene preges i større grad av Bibelen. Hele 20,3 prosent av guttene har bibelske navn, som Jakob og Noah, som lå på 9. plass i 2019. Trenden med bibelske navn nådde en topp i 2006, men har holdt seg siden.

I tiden omkring 1950 hadde bare rundt 1,5 prosent av barna bibelske navn.

Emma og Jakob på landsbasis

Emma topper Statistisk sentralbyrås navnestatistikk for jenter i 2019 på landsbasis. Jakob var det mest populære guttenavnet.

393 jenter fikk navnet Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Sofie ligger som nummer tre. Emma har dominert navnetoppen siden 2003 og er årets navn for tiende gang.

423 gutter ble hetende Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken. Som nummer tre finner vi ulike varianter av navnet Filip.

Jacob var også på topp i 2017.

Idrettsnavn

Seniorrådgiver Jørgen Ouren i SSB tror det er mange som vil kjenne igjen flere idrettsnavn på topplistene, blant annet navnene til de kjente Ingebrigtsen-brødrene.

– Her finner vi blant annet Henrik, Filip og Jakob. Brødrenes yngste søster heter Ingrid, og dette navnet er også å finne i årets topp 10, sier Ouren i en pressemelding fra SSB.

Et annet navn som stiger i popularitet er Ada.

– Navnet Ada ble kjent for mange gjennom fotballspilleren Ada Hegerberg, som blant annet er den første mottakeren av Ballon d’Or Féminin, verdens beste kvinnelige fotballspiller, påpeker Ouren.

Ada ligger som nummer seks på navnetoppen for 2019.

(©NTB)