Mange artister samles for gratiskonsert på sa.no lørdag

Byr på konsert: Martin Kristiansen (fra venstre), Gleng-leder Pål Antonsen og Dickens-innehaver Jørgen Andersen går sammen med Sarpsborg Arbeiderblad og Østfold Audio lørdag, for å overføre nettkonserter fra både Dickens og Glenghuset.

Byr på konsert: Martin Kristiansen (fra venstre), Gleng-leder Pål Antonsen og Dickens-innehaver Jørgen Andersen går sammen med Sarpsborg Arbeiderblad og Østfold Audio lørdag, for å overføre nettkonserter fra både Dickens og Glenghuset. Foto:

Åge Sten Nilsen, Jonas Groth, Stian Joneid, Niklas Skjelin, Rawdhouse og mange flere blir å se på sa.no lørdag, når Dickens, Gleng og Sarpsborg Arbeiderblad samarbeider om nettkonsert til støtte for kulturlivet.

DEL

- Vi har allerede fått sammen en ganske så bra samling med lokale artister til disse konsertene. Konsertene blir gratis for de som logger inn på sa.no for å se, men vi oppretter også en Vipps, hvor det er frivillig å gi litt penger for opplevelsen. Alle pengene som blir samlet inn, går tilbake til det lokale kulturlivet, sier Dickens-innehaver Jørgen Andersen om konserten 21. mars.

Til støtte for kulturlivet

Sammen med blant andre Martin Kristiansen, Sarpsborg Arbeiderblad, Østfold Audio og Glenghuset arrangeres konserter både på Dickens og i Glenghuset, som vises live på sa.no lørdag kveld.

– Det er både et tilbud til folk som logger seg inn på sa.no, og som ønsker litt underholdning, samtidig som man støtter det lokale kulturlivet, sier Pål Antonsen. Han jobber fortsatt med å booke inn band og artister til Glenghuset denne kvelden. Foreløpig er det kun bluesrock-bandet Rawdhouse som er klare for konserten fra Glenghuset, men der kommer det flere annonseringer nærmere lørdagen.

På Dickens er allerede artist listen lang, men også der vil det komme flere navn etter hvert.

– Vi har per nå fått med Åge Sten Nilsen, som kjører en liten videokonferanse fra Trondheim, og framfører et par låter. I tillegg kommer Niklas Skjelin med sitt Hybelpop-band, og Joneid Trio med Stian, Malin og Leon spiller. Stian dukker også opp i duo med Jonas Groth. Sammen hadde et konsertcomeback på Facebook tidligere denne uken. Det var et ganske så kjent konsept på Oscar i Fredrikstad på 90-tallet, som de nå har børstet støv av. Jeanette Heidenstrøm kommer, det gjør også Martin Kristiansen, som tar med seg Torgeir Hansen fra Torgeir og Kjendisene. En annen godbit er at Jonas Groth skal framføre et par Apoptygma Berzerk-låter akustisk, sier Jørgen Andersen.

Stiller fra Trondheim: Åge Sten Nilsen kommer ikke fysisk til å være på Dickens, men stiller likevel på lørdagens gratiskonsert på sa.no, på videooverføring fra Trondheim.

Stiller fra Trondheim: Åge Sten Nilsen kommer ikke fysisk til å være på Dickens, men stiller likevel på lørdagens gratiskonsert på sa.no, på videooverføring fra Trondheim. Foto:

- Aldri tvil

Konserten sendes fra andre etasje på Dickens, og Andersen ser for seg at konserten vil vare opp mot tre timer, fra cirka klokken 20.00. Underveis blir det også litt intervjuer og diverse innslag.

Konserten sendes altså på sa.no lørdag, og er åpen for alle.

– For oss i SA var det aldri tvil om at ville være med på dette. Kulturlivet er hardt rammet nå, og på denne måten kan vi være med på å hjelpe de som vanligvis er med på å bidra til å gjøre Sarpsborg er hyggelig sted å bo. Vi sender konsertene på sa.no, og det blir en sending som blir åpen for alle – ikke bare abonnentene, sier nyhetsredaktør Petter Kalnes i Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags