(Fredriksstad Blad): Det får Fredriksstad Blad bekreftet onsdag ettermiddag.

Det var like før klokken halv sju tirsdag kveld at politiet meldte at de var på en adresse på Gressvik der en kvinne var funnet med alvorlige kuttskader. Hun ble sendt til sykehus, der tilstanden nå skal være alvorlig, men stabil.

– Vi gjennomfører avhør og gjør undersøkelser av åsted. Av hensyn til den fornærmede, og av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med mer informasjon nå, het det i en melding fra Øst politidistrikt klokken 18.20 tirsdag.

Pågrepet tirsdag kveld

Politiet ønsket ikke å si noe mer om saken tirsdag kveld, og onsdag morgen var det også lite informasjon å få om saken fra politiet. Men like før klokken 12 bekrefter politiadvokat Nina Martinsen ved Øst politidistrikt at en mann i 50-årene ble pågrepet senere på kvelden.

– Vi har etterforsket saken bredt, og med bakgrunn i den etterforskningen og kvinnens skader, har vi pågrepet en mann for drapsforsøk, sier hun.

Siktede sitter etter det Fredriksstad Blad forstår i avhør onsdag ettermiddag. Kvinnen er foreløpig ikke i stand til å bli avhørt, får FB vite fra politiadvokaten.

Vigdis Brandstorp er oppnevnt som forsvarer for mannen.

Fremstilles for varetekt

Mannen i 50-årene vil trolig bli fremstilt for varetekt torsdag ettermiddag.

– Hva slags relasjon hadde de to?

– Det er noe vi fortsatt etterforsker. Kvinnen hadde ikke folkeregistrert adresse der hun ble funnet, sier Martinsen.

– Hva med mannen?

– Det er også noe vi jobber med å få klarhet i.

Ifølge Martinsen jobber politiet nå med flere hypoteser om hendelsesforløp, men hovedhypotesen er altså at hun skal ha blitt stukket med en knivlignende gjenstand.

– Forhåpentligvis vil avhøret av siktede gi oss flere svar, sier hun.