Gå til sidens hovedinnhold

GP-helt hyller Kjell Karlsen

Artikkelen er over 11 år gammel

Grand Prix-helten Bjørn Johan Muri kommer tilbake til byen for å hylle Sarpsborgs store musikersønn, Kjell Karlsen.

Tre uker etter at han vant MGP i Sarpsborg er Bjørn Johan Muri tilbake for å hylle sin mentor og venn.

- Han har både vært min musikalske mentor, og også blitt en veldig god kompis, sier Muri til SA.

Fredag skal orkesterleder og jazzmusiker Kjell Karlsen hylles på janitsjarhuset

Initiativet er tatt av Prosjektstorband Sarpsborg, som er navnet på ensemblet av østfoldske amatørmusikere, som står bak morgendagens konsert.

Nært forhold

Med seg har de altså fått Bjørn Johan Muri, som for tiden ligger på førsteplass på VG-lista og som vant MGP Siste sjanse-finalen i Sarpsborghallen for noen uker siden. Muri har fått et nært forhold til sarpingen Kjell Karlsen, som har en kone fra Muris hjemby Ålesund.

- Han tok meg inn i varmen allerede under Idol-tida da vi besøkte jazzakademiet i Oslo, og siden har jeg vært så heldig å få være med på flere av hans prosjekt, forteller Muri .

Han har blant annet vært med Karlsen på jazzcruise, og også deltatt på innspillingen av plata «Grieg In Jazzmood» som ble lansert i fjor.

Todelt repertoar

Kjell Karlsen selv vil for øvrig lede morgendagens seanse. Og Karlsens jazza Grieg-toner vil utgjøre en viktig del av repertoaret på morgendagens konsert. Initiativtaker Svein A. Halvorsen, som også er journalist i Sarpsborg Arbeiderblad, forteller at repertoaret vil bestå av to deler med en noe ulik tilnærming til jazzens tonespråk.

- Grieg-låtene har sitt særpreg og sin gjenkjenningsfaktor, men publikum kan i tillegg glede seg til gode gamle storbandlåter som man kan trampe takten til, sier Halvorsen.

Foruten Halvorsen består Prosjektstorband Sarpsborg av Tor Kristian Pettersen, Arne Pettersen, Carl-Fredrik Jervell Hansen, Morten Karlsen, Jon Lindeberg, Thorbjørn Refne, Tommy Bakkelund, Johnny Lauritsen, Andreas Pettersen, Hanne Walther, Torill Gade Woldbeck, Lars Magnus Andersen, Dag Vidar Kruse, Rodrigo Villagra Også vokalist Hege Saugstad deltar på morgendagens konsert.