SFKs og byens fotball- og krigshelt henvises til en øde plass/sidegate.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFørst var det forstyrrende for både rådmann og den såkalte kunstkomiteen at avdøde Asbjørn Halvorsen kunne ha en byste etter seg utenfor sitt barndomshjem ved tidligere baker Christian Halvorsen. Ufattelig at bysten kunne være  forstyrrende kontra gullbjørnen på den andre siden/gatehjørnet. Kunstkomiteen har nok forbeholdt gågaten til byster/skulpturer av dyr. Dessverre.  Det er ikke rom for mangfold!

Så ønsket Sarpsborg FK seg bysten inntil bedet nær Vitusapoteket nederst i gågaten.

Enkelte SFK-patrioter, samt enkelte Sarpsborg 08-supportere kalte plassen for ypperlig, med sin beliggenhet nederst i byens gågate med utsyn over Sarpsborg torg.

Denne Haralds plass; Hjørnet Pellygaten/Torggaten er en øde og død plass. Helt i tråd med Pellygaten forøvrig. En skammekrok ble resultat hvor bysten til Asbjørn Halvorsen endte.  En lokal og kulturhistorisk person tilsidesettes av noen Høyre-mennesker som fikk en idé, samt en rådmann uten fleksibilitet og av en ditto såkalt kunstkomite. 

Ingen av de vil ha noe lokalt og kulturhistorisk i byens gågate, der er det kun dyrekunst av alle slag som er velkommen.  Igjen så vil jeg si: Man skulle tro det er folk fra Fredrikstad, Plankebyen, som styrer Olavs by, men det er ikke det!  Det er av sine egne man skal få det!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags