Bygging for enhver pris?

Av

«Svært mange av de som trenger bolig, har ikke råd til å kjøpe seg inn i slike nye prosjekt. De er for dyre! », skriver Justine Maria Aase i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevNå har det blitt vedtatt, dette nye kvartalet i sentrum. Men ærlig talt, trenger vi det?

Politikerene snakker om fortetting, de snakker om mangel på boliger og bruker disse tingene som argumenter. Men fakta er at svært mange av de som trenger bolig, ikke har råd til å kjøpe seg inn i slike nye prosjekt. De er for dyre! Og når skal de «folkevalgte» faktisk høre på flertallet av folket som har valgt dem?

Det er stadig protester på nye byggeprosjekter rundt om i Sarpsborg, men likevel blir nye byggeprosjekt vedtatt. Jeg har selv protestert på et par av disse, spesielt ett, som berørte meg direkte.

Men byggesak i kommunen fikk jeg bare til svar at «utbygger får det som regel som han vil». Hva skal dette bety? At det ikke spiller noen rolle hvor mange regler de må bryte så lenge det er pengesterke byggefirma som står bak?

Byggeprosjektet jeg protesterte på fikk unntak for en hel liten samling med regler, men fikk likevel lov å bygge. Men to kvartaler nedenfor meg, rett ved siden av der vår ordfører bor, der fikk de ikke lov å gjennomføre byggeprosjektet sitt. Dette virker VELDIG rart på meg, er det tilfeldig?

Og hvis man begynner å telle alle som har kommet med protester på byggeprosjekt, blandt annet i avisen, så har vi ganske mange velgere som er imot disse prosjektene. Men det er vel pengene som rår?

Og når vi snakker om penger, et annet at disse «fine, nye» husene, som har blitt bygget rett i nærheten av der jeg bor, har stått tomt og til salgs i et par år nå.

Min teori er at det er for dyrt for vanlige mennesker å kjøpe det. Så hvorfor bygges det da enda flere dyre boliger som ingen vanlige familier har råd til å kjøpe?

Justine Maria Aase

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags