Ap angriper FrP på bompenger

Av
DEL

MeningerArbeiderpartiets gruppeleder, Svein Larsen, går 15. januar til angrep på Fremskrittspartiet, og alle andre motstandere av bomringen i Sarpsborg. Larsen påstår utrolig nok at FrP er næringsfiendtlig fordi vi ikke ønsker en bomring som vil mure byen inne og stenge folket ute. Arbeiderpartiets påstand faller på sin egen urimelighet.

Næring og bompenger

Dagens sentrum er dessverre et trist kapittel. Butikker, spisesteder og sarpinger savner et levende sentrum, og flere har allerede vært nødt til å kaste inn håndkleet. Arbeiderpartiet har fjernet en rekke parkeringsplasser fra sentrum, for å gjøre plass til syklister. Det har mildt sagt ikke vært en suksessoppskrift, slik FrP advarte om.

Flere av de som har lagt ned, har påpekt at manglende parkeringsplasser har vært en sterkt medvirkende årsak. Jeg tror ingen vil si at bomringen hadde gjort situasjonen bedre. Til nå har jeg ikke hørt en eneste butikkansatt eller restaurantsjef klage på at det er for få bomstasjoner i Sarpsborg. Jeg mener at det siste næringslivet trenger nå er en bomring fra Arbeiderpartiet. Det er som å sparke på noen som allerede ligger nede. Om Arbeiderpartiet får viljen sin, frykter jeg at folk kommer til å ta kaffen hjemme på lørdagen, fremfor å kjøre gjennom bomringen og ta en kaffe og vaffel på en Kafé i sentrum. Det bomringen er best på, er å ta knekken på næringsliv og byliv. Derfor kjemper FrP imot!

Det jeg imidlertid er enig med Larsen om, er at næringslivet har behov for gode veier hvor varer kan fraktes effektivt. Men da hjelper det lite med en bypakke til svimlende summer for å bygge kollektivfelt og sykkelveier. FrP har sagt at folk får altfor lite vei for pengene i Arbeiderpartiets prestisjeprosjekt. Arbeiderpartiets fokus er kollektivtrafikk og sykkelveier. Det er en ærlig sak, men FrP ønsker å prioritere annerledes. Vi ønsker å prioritere gode og trygge veier fremfor kollektivfelt og sykkelstier.

Det er ikke kø på sykkelveiene i Sarpsborg, selv ikke de dagene det er varmt og tørt. Det er det derimot på Sarpebrua. Så la oss begynne med å løse problemene som faktisk finnes. Bypakken bør nedskaleres kraftig og kostnadene må kuttes slik at familier slipper å betale titusenvis av kroner hvert år, og man må prioritere ny Sarpsbru.

Hvem tas pengene fra?

Ap-Larsen sier til SA at FrP «i realiteten vil ta midler fra barn, unge og eldre for å finansiere de nye veiprosjektene». Det er feil. Grunnen til at vi er i mot bypakken og bomringen er nettopp at vi ikke vil ha unødvendige og pompøse veiprosjekter som koster sarpinger, og spesielt familier, i Sarpsborg dyrt.

Og mener Ap det er grusomt å måtte prioritere kommunens midler til bypakken, men at det er nødvendig å kreve inn titusenvis av kroner av familiene i bompenger hvert år? Regjeringen krever at kommuner og fylker må bidra med en egenandel på 20 prosent i bypakkene, slik at de ikke bare kan sende regningen til andre. Sarpsborg FrP forventer at dette vil medføre store kutt i kostnadene og i bompengene. Selv om vi også gjerne vil ha store og flotte veiprosjekter, så er FrP glad for at bypakken er stanset på ubestemt tid, fordi bypakken koster sarpinger dyrt og svekker næringslivet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags