Han er kvalitet fra A til Å

Stor: En større artist enn Lionel Richie har neppe stått på en scene i Sarpsborg. Det kan bli en trivelig julikveld i Hafslundparken når amerikaneren kommer til byen.

Stor: En større artist enn Lionel Richie har neppe stått på en scene i Sarpsborg. Det kan bli en trivelig julikveld i Hafslundparken når amerikaneren kommer til byen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kommentar

Sarpsborg har neppe hatt et større navn på en scene her i byen. Men responsen kan bli at folk synes navnet som skal toppe byfesten bare er sånn passe.

Det bør den ikke være. Lionel Richie er mange hakk over «passe» bra.

Greit at Lionel Richie fra The deep south – Alabama – kanskje ikke har levert en hit siden 1980-tallet. Og at han kanskje ikke er den største stjernen på vår musikalske himmel i 2016.

Men: Tallene taler for seg selv. Han har solgt over 100 millioner plater. Hundre millioner. «Can't slow down» fra 1983 har solgt 21 millioner alene.

Hvis man begynner å liste opp hits som denne mannen står bak, så forstår alle at det ligger an til å kunne bli en riktig så trivelig julikveld i Hafslundparken under byens bursdagsfeiring. «Easy», «Three times a lady», «Dancing on the ceiling», «Say you, say me». For å nevne noen. Han lagde også veldedighetslåta «We are the world» sammen med Michael Jackson i 1985.

Det kan bli en hitparade fra start til mål på utescenen bak hovedgården.

Lang karriere

I snart 50 år har Lionel Richie holdt det gående. Først som frontfigur i Motown-suksessen Commodores. Deretter som soloartist fra begynnelsen av 80-tallet. Dette tiåret var han en av verdens hotteste artister og blant dem som solgte desidert mest.

Med den overraskende country-pregede plata «Tuskegee» fra 2012 skjøt karrieren igjen fart. Plata solgte enormt – særlig i USA. Men Richie har turnert masse de siste årene – og blitt tatt imot med åpne armer av store mengder publikum overalt hvor han har spilt. På Glastonbury-festivalen i fjor spilte han for 120.000 mennesker.

Det er en vital og spillesugen 66-åring som kommer til Sarpsborg 30. juli.

Han er for øvrig ute på en omfattende Europa-turné i sommer.

Lionel Richie gjør også Las Vegas i år. Han skal holde en konsertrekke på The Axis på Planet Hollywood i april og mai. Så er han tilbake på samme sted til høsten. Det er kun de største stjernene som får lov til å gjøre de store showene i Vegas. For hit valfarter folk fra hele Nord-Amerika for å gå på konsert.

Høy kvalitet

Lionel Richie byr ikke bare på en hitparade. Han byr på kvalitet i både musikk og vokal. Og han tar ikke smågutter med seg på scenen. Dette er musikere som har levd av musikk i flere tiår. Det er kvalitet fra A til Å. Bare det kan være verdt inngangsbilletten alene.

Vanskelig jobb

Adele, Beyoncé, Bruce Springsteen og Rolling Stones. De aller største superstjernene er utenfor rekkevidde selv når Sarpsborg feirer tusen år. Det er et økonomisk faktum. Arrangøren er urutinert, noe som ikke gjør det enklere å skaffe et stort navn til en slik konsert. Videre har man kun hatt én dato å forholde seg til. Da skal mye klaffe om man skal få tak i en storfisk. Dessuten har en meget svak krone og ditto kostbar dollar og euro gjort det ekstra dyrt å få tak i en internasjonal artist.

Alle disse forutsetningene som taler til iSarpsborgs disfavør gjør sitt til at man tross alt skal være mer enn fornøyd med å kunne presentere Lionel Richie i bursdagsgave til byen (selv om man må betale noen hundrelapper for å nyte gaven).

Det er blitt sagt at navnet på den største headlineren er et slags barometer for om man har lyktes med byjubileet.

Nå er det veldig mye annet som spiller inn når man skal sette karakter på hele jubileumsåret til slutt. Men med Lionel Richie på plakaten, har man i hvert fall ikke strøket.

Well, my friends, the time has come

To raise the roof and have some fun

Throw away the work to be done

Let the music play on

Strofen over er fra låta «All night long» – en av Richies store suksesser.

Tekstlinjene beskriver hvordan konserten blir 30. juli.

Det blir gøy. Det blir hyggelig. Og det blir først og fremst god musikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags