Påskeferie; appelsiner og Kvikk Lunsj i solveggen på hytta, isfiske, pølser på bål og påskelam. Eller Trysil, Hafjell og Hemsedal. Påskeegg og påskequiz. Dette er bildet av påskeferien slik den i mange nordmenns øyne burde være. Og også slik mange heldige sarpinger feirer den.

Men det er også utrolig mange i Sarpsborg og resten av Norge som ikke gjør noe spesielt i påsken. Bypåske, kalles det gjerne. Det høres litt bedre ut enn å si at man ikke har mulighet til å gjøre noe spesielt i påsken. Og for all del, mange feirer bypåske helt frivillig. Mange benytter sjansen til noen rolige dager, fordi det er nettopp det de ønsker og trenger. Og mange har kanskje ikke noe forhold til påske på grunn av livssyn.

Men det finnes mange som har et ønske om å gjøre hyggelige aktiviteter i påsken med familie eller venner, men som er begrenset av livssituasjon eller økonomi. Svært mange barn i Sarpsborg lever i familier som ikke har økonomi som tåler presset fra tradisjoner eller forventninger fra klassekamerater og bekjente. Det finnes også mange som ikke har venner å samles med i helgene, både voksne og barn. Og da blir påsken gjerne en ekstra lang helg med kjedsomhet og ensomhet.

Å svare syvåringen på hvorfor man ikke skal på fjellet å stå på ski, når det er det de andre i klassen snakker om, kan være en utfordring. Å forklare at påsken ikke automatisk gir en overflod av godteri hjemme, selv om butikkene bugner av påskeegg og påskesjokolade og påskeharer, er heller ikke alltid så enkelt.

 

Vi i Rødt Sarpsborg og Omegn mener at barnefattigdom er en av de viktigste kampsakene vi har her fremover. Og vi ønsker å leve som vi preiker. Handling står sentralt hos oss, og vi mener politiske partier må bli flinkere til å gjøre noe i stedet for å snakke om hva som burde vært gjort.

Vi arrangerer derfor en aktivitetsdag i Landeparken på Skjærtorsdag, 29. mars. Vi ønsker å gi mennesker, med og uten barn, muligheten til å møtes, til hyggelig samvær i hyggelig lag. Det blir en samling uten politisk innhold, med mindre du selv ønsker å snakke med andre om akkurat det. Kanskje vil du komme med betraktninger om hva som kan gjøres for å bedre din livssituasjon? Men kanskje du også bare har lyst til å treffe andre mennesker, få en kopp kaffe og en pølse med brød? Gjør det du selv vil ut av dagen!

 

Vi er på plass i Landeparken fra kl. 12 torsdag 29. mars, og vi serverer enkel mat og drikke til dere som ønsker det. Vi holder også grillene varme, i fall du har lyst til å ta med egen mat.

Vi håper akkurat DU har lyst til å komme og gjøre dagen bedre sammen med oss!