Hvorfor vil du ta fra meg jobben, Grande?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leserbrev

Først og fremst synes jeg det er frustrerende at du prøver å vinkle fokuset vekk fra en feilslått «miljøavgift» og dens konsekvenser til hvorvidt Ryanair følger spilleregler i norsk arbeidsliv.

Spilleregler som du ikke følger, fordi norsk arbeidsliv kjennetegnes av treparts samarbeid mellom staten, norske arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner. Både NHO og LO tar sterk avstand fra innføringen av avgiften som de mener vil ha alvorlige negative konsekvenser for norsk arbeidsliv.

Du sier at reiselivsindustrien er en bransje i vekst i Norge hvor nye arbeidsplasser kan skapes. Men det er jo ikke så lett når du svekker dens kanskje viktigste fundament som er infrastrukturen. Dersom Rygge blir nedlagt vil det i alle fall føre til en halv million færre tilreisende årlig, hvor mange kommer til å velge andre reisemål enn Norge.

Det går ikke direktefly til mange av Norges perler, dermed kan reisende være nødt å betale avgiften flere ganger for å komme seg dit. Dette gjør at de som reisemål blir mindre attraktive og det kan få alvorlige konsekvenser for lokalsamfunn.

Grande, du snakker om grønne arbeidsplasser, men hva legger du egentlig i det begrepet? Hvor mange av disse har du skapt i Østfold og kan du vise meg hvor på finn.no jeg kan finne disse?

Du sier denne avgiften vil føre til reduserte klimautslipp i Norge, men den vil øke utslippene tilsvarende i andre land. For ingen flyselskaper, hverken norske eller utenlandske, kommer til å sette flyene på bakken som følge av avgiften. Den vil tvert imot øke utslippene globalt da den vil føre til 7 minutter lengre flytid for svært mange reisende som vil fly til og fra Oslo Lufthavn istedenfor Rygge. Derfor må man jobbe med internasjonale avtaler for å redusere miljøutslippene, slik at det faktisk får en miljøgevinst og vi ikke utkonkurrere oss selv.

Fornøyd: Venstreleder Trine Skei Grande er fornøyd med Ryanairs tilbaketog.

Fornøyd: Venstreleder Trine Skei Grande er fornøyd med Ryanairs tilbaketog. Foto:

Kjære Trine Skei Grande 

Hvorfor vil du ta fra meg jobben Grande? Hvorfor vil du ta fra min samboer arbeidet? Hvorfor vil du ta fra meg muligheten til å fortsette på begynte masterstudier om ikke jeg umiddelbart finner nytt arbeide? Hvorfor vil du ta fra meg så mye?

For meg og 5000 andre betyr denne avgiften daglige bekymringer og en usikker fremtid. Alt på grunn av en avgift som ikke har noen miljøeffekt og ble innført for å få statsbudsjettet til å gå opp.

Hvordan kan Venstre forsvare dette som sin politikk og hvordan kan dette forsvares samfunnsøkonomisk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags