Gå til sidens hovedinnhold

Ekstremistkonferanse i Sarpsborg

Jens Erik Pettersen

Trondheim

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist helg ble det holdt en internasjonal konferanse på Quality Hotel i Sarpsborg i regi av den verdensomspennende organisasjonen Minhaj ul-Quran. Lederen for organisasjonen, Muhammad Tahir ul-Qadri, er i Vesten mest kjent for sin fatwa mot selvmordsbombere, og er derfor blitt framholdt som en moderat stemme og hyllet av mange.

Hvis man går denne personen litt nærmere i sømmene, ser man at dette er en «hard core» islamist. På YouTube skryter han av å være arkitekten bak blasfemiloven i Pakistan, som gjør at blasfemi mot Islam eller profeten skal straffes med døden. Han sier at de som vanærer profeten – det være seg kristne, muslimer eller hinduer – bør drepes som hunder. Folk som er utro skal steines til døde. Er det eneste kravet for å bli kalt «moderat» i Islam at du er i mot selvmordsbombing?

Tenk deg denne analogien: På sosiale medier har du lagt ut et bilde av Jesus som framstiller han som en hippie som røyker hasj. Noen dager senere banker politiet på døra. Du blir arrestert, blir stilt for retten, og dømt til døden for å ha fornærmet en religiøs figur. Dette er realiteten i Pakistan i dag.

Spørsmålet mitt er: hvorfor makter ikke norsk presse å stille et eneste kritisk spørsmål til denne organisasjonen? Hvorfor velger Quality Hotel å leie ut lokaler til en ekstremistorganisasjon? Hvis nynazistene fra Den nordiske motstandsbevegelsen regner jeg med og håper at Quality hadde sagt nei? Disse folkene er våre fiender. Hvorfor tar man så lett på det når ekstremismen er fordekt som en religion?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.