Fleksibel løsning

Nytt tilbud: Det blir igjen busstilbud i Damveien.

Nytt tilbud: Det blir igjen busstilbud i Damveien.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederBeboere i Damveien får tilbake et busstilbud i januar neste år. Østfold kollektivtrafikk har lyttet til klagene fra både beboere og Sarpsborg eldreråd. I Sarpsborg har det såkalte Flexx-tilbudet erstattet flere tradisjonelle ruter – og nå viser det seg at Flexx er fleksibelt nok til å løse utfordringene på Hannestad. Det er positivt.

LES OGSÅ: Solbjørg (85) får igjen busstilbud

Det var i sommer at det ble kjent at busstilbudet til beboere i Damveien og Hannestadtunet forsvant. Behovet for raskere kjøretid på nye ruter til sykehuset på Kalnes medførte at flere stikkveier i distriktet mistet busstilbudet. Damveien var en av dem.

LES OGSÅ: Eldrerådet refser ØKT for bussruteendringene på Hannestad

I Damveien ligger blant annet Hannestadtunet og det bor mange eldre i gata. Det kollektive bussalternativet ble liggende flere hundre meter unna, nede i Ordfører Karlsens vei. Både beboere og eldrerådet reagerte på at beboerne i realiteten mistet kollektivtilbudet helt. For mange eldre var det ikke aktuelt å gå opp og ned Damveien for å ta bussen.

LES OGSÅ: Fortviler over å ha mistet busstilbudet

Østfold kollektivtrafikk utvider nå Flexx-tilbudet til å omfatte tre stoppesteder på Hannestad. Tidligere i høst fikk også Alvim flere stoppesteder for Flexx. Rutene kjøres med mindre busser, med avganger fra bussterminalen hver hele og halve time. Brukerne må bestille reisen senest en halv time i forkant.

Flexx-tilbudet i sentrum har fått flere reisende. Stoppestedene på Alvim inkluderer et stopp på Amfi Borg, og det har gitt Flexx nye reisende. Kortere bestillingstid er en annen årsak. Endringene viser at Flexx er et fleksibelt tilbud. Nå er det opp til beboerne og bruke det nye kollektivtilbudet. De har ikke fått den gamle rutebussen tilbake, men forhåpentligvis dekker det nye, fleksible tilbudet behovet til beboerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags