Gi Gleng en ny mulighet

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederGleng har søkt Sarpsborg kommune om å få skjenkebevilling i Kulåsparken under Glengfestivalen i juni neste år. Det spesielle ved søknaden er at Gleng ønsker at personer under 18 år skal ha tilgang til området samtidig som det serveres alkohol til eldre. Under arrangement i Kulåsparken har kommunen ført en praksis som innebærer at det skal være 18-årsgrense på alle arrangement hvor det serveres alkohol.

Alternativt søker Gleng om å få operere med én sone hvor det kan serveres alkohol og én alkoholfri sone hvor også mindreårige slipper til. De to sonene må da skilles med gjerder og ha et godt vakthold.

I dag kan ikke en forelder ta med seg sin sønn eller datter på 16 år på konsert i Kulås hvis det serveres alkohol. Men den samme forelderen kan ta med seg det samme barnet på konsert på Sarpsborg scene – selv om det serveres alkohol i baren og drikken kan nytes inne i konsertsalen. Sarpsborg scene drives av Sarpsborg kommune.

Dette er en problemstilling som har vært belyst tidligere. Mens det arrangeres tilstelninger i konsertlokaler, restauranter og hoteller hvor voksne kan nyte alkohol og samtidig ha med seg mindreårige, har ikke det vært mulig i Kulåsparken. Begrunnelsen for forskjellsbehandlingen har vært at det er lettere å holde oppsikt med et avgrenset lokale enn en stor park. Det er et tilsynelatende godt argument. Samtidig får store utendørsfestivaler som Tons of Rock i Halden og Månefestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad lov til å skjenke alkohol selv om konsertene også er åpne for de under 18 år.

Vi tror at tiden er moden for at politikerne tar en reell politisk debatt med utgangspunkt i Glengfestivalens søknad. Servering er en viktig inntektskilde for konsertarrangører. Vi tror at både foreldre og Glengfestivalen som arrangør vil være seg sitt ansvar bevisst og klare utfordringen med alkoholservering – også når mindreårige er til stede – like godt som konsertarrangører i Halden og Fredrikstad. De politiske føringene administrasjonen har jobbet etter i en årrekke må i likhet med andre forhold i samfunnet jevnlig vurderes. En «sånn har det alltid vært»-holdning vil strupe både engasjement og utviklingsmuligheter. Gi Gleng en ny serveringsmulighet som konsertarrangør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags