– Vi trenger en fremtidsrettet og sterk politikk, og det får vi ved å stemme Arbeiderpartiet

Av
DEL

Valg 2019Sarpsborgs innbyggere har foran høstens valg fått flere alternativer å velge mellom, med to såkalte utbryterpartier som Sammen For Sarpsborg og Det Rette Parti. Disse partiene har vel stort sett 1-2 saker som hovedområde og greit nok det. Når vi ser på hvordan slike partier har klart å etablere seg, er det stort sett som protestpartier, men få har klart å bli et bestående parti. Det nærmeste vi kan se har lykkes er By og Bygdelista på Hamar som også startet som protestparti i 1991, og selv om starten ikke var rosenrød, så har sterke krefter snudd partiet til et godt etablert parti for Hamar.

En av drivkreftene var nok Einar Busterud som i 1999 ble valgt til ordfører og ble sittende frem til 2011, og bare det forteller at slike partier er helt avhengig av sterke lederskikkelser. Når Busterud ikke stilte til valg i 2011 var tiden over for partiet og Arbeiderpartiet tok over. I 2015 var Busterud tilbake på valg og ordfører igjen. Det forteller vel sitt at slike kapasiteter av ledere er en nødvendighet, for slike partier hvor mye kan dreie seg like mye om personvalg som partivalg.

Busterud stiller ikke til valg nå, så for vi se om hverdagen innhenter partiet igjen.

Så alt er mulig også for de nye partiene i Sarpsborg, men har de ledertyper som kan heve partiet sitt, der ligger vel utfordringen på liv eller død. At flere av listetoppene har vært på flyttefot fra sine tidligere partier er ikke noe godt grunnlag å ta med seg.

Man skal vel ikke si at alt er servert for Arbeiderpartiet, de har også sine utfordringer, men jeg kan ikke helt se hvem som har styrke og energi til å utfordre, så en ny periode er nok umulig å ta fra dem. Arbeiderpartiet har god erfaring med å samarbeide med andre partier og støttespillere i både lette og vanskelige avgjørelser, og det er godt å ha med seg.

Politikk er alltid vanskelig og det gjelder å ha fremtidsvyer, og jeg synes at Arbeiderpartiet er på rett spor, selv om mange er uenig. Men noen må ta avgjørelser på godt eller vondt, så kjære velgere: Vi trenger en fremtidsrettet og sterk politikk, og det får vi ved å stemme Arbeiderpartiet.

Partiprogrammet er lagt til rette for deg.

Ser vi på de andre partiers program er det vel stort sett som tidligere, bortsett fra at de fleste partiene også er opptatt av jernbane og bomring - og ikke noe galt med det.

Vil ellers trekke frem Miljøpartiet De Grønne (MDG) som kan få en større innflytelse i norsk politikk, som ellers i Europa om ikke altfor lang tid. Dette partiet kan bli valgvinner i 2019, og det bør velgerne merke seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags