Nei til karakterbasert opptak

Mathias Lind Høyning, Nestleder AUF i Østfold, Østfold.

Mathias Lind Høyning, Nestleder AUF i Østfold, Østfold. Foto:

Av
DEL

Svar til Unge Høyre12. august skriver nestleder i Unge Høyre Østfold, Sandra Lexander, om Høyres ønske å skrote nærskoleprinsippet i Østfold når vi den første januar går inn i Viken. AUF er uenig, og mener at det er viktig at vi bevarer nærskoleprinsippet i et så stort fylke som Viken.

Karakterbasert opptak er en falsk form for frihet. I realiteten skaper man A- og B-skoler der de elevene med de beste karakterene etter ungdomsskolen kan komme inn der de vil, og de med mindre gode karakterer blir tvunget inn der det er plass. Karakterbasert opptak er frihet for noen få. I verste fall kan elever med mindre i snitt ende opp med å sendes til skoler langt unna seg selv fordi deres nærmeste skole er en av toppskolene.

Sandra Lexander tar også opp soneordningen de i dag bruker i Akershus. Selv om en slik soneordning kan se flott ut på papiret er realiteten annerledes. Viken er et kjempefylke og sonene kan ende opp med å strekke over timer med reise. Eller så vil de være så små at det ikke har noe å si uansett.

Viken Arbeiderparti ønsker samtidig å utvide elevens mulighet til selvbestemmelse. Vi ønsker å sikre elevens rett til å gå på nærskolen ved å lage et inntakssystem som gjør at elevene har rett til å gå på sin nærmeste skole dersom de ønsker seg dit.

Enkelt sagt, man skal ikke behøve å dra på skole i Moss fordi Fabian fra Akershus med 5,6 i snitt tok plassen på Greåker. Slik sikrer vi frihet og like muligheter for alle.

En stemme til Arbeiderpartiet er en stemme til et rettferdig opptakssystem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags