Svar til «Undrende»

Leserbrevskribenten svarer her på innlegget til «Undrende» i SA 13. november, om Borgen barneskole. (Foto: Jarl M. Andersen)

Leserbrevskribenten svarer her på innlegget til «Undrende» i SA 13. november, om Borgen barneskole. (Foto: Jarl M. Andersen)

Av
DEL

Borgen barneskoleDu har en rekke spørsmål vedrørende Borgen barneskole. Det er fint, for det trengs engasjement rundt skolen.

Innimellom er det nødvendig at også påstander som ikke er pene får komme på trykk. Spesielt når de kan underbygges med fakta, som disse foreldrerepresentantene har gjort. De henviser til tall fra nasjonale prøver, elevundersøkelser, rapporter fra Arbeidstilsyn, kommunens egen kvalitetsmelding, tidligere reportasjer i SA, med mer.

Det er nok ikke sånn at alle foreldre til alle barn ved skolen er bekymret. Du sier ikke noe om hvor mye mobbing du selv ville syns var greit. Ti prosent? Tjue? Hvis du har fulgt med, ville du sett at det har vært jobbet med problematikken i flere år. Det er ikke slik at SA er blitt kontaktet før det er tatt opp med skoleledelsen, oppvekstsjefen og fylkesmannen.

De som har uttalt seg i avisen er foreldrerepresentanter. De representerer da foreldre. Det vil si at foreldre kan gjøre henvendelser til dem, så tar de saken videre. Som du sikkert fikk med deg, uttrykte også FAU bekymring. I FAU sitter det foreldrerepresentanter for alle klassetrinn.

Jo, det nevnes årsakene til at mange lærere har sluttet. Og det nevnes at Arbeidstilsynet har bedt om tiltak i forbindelse med dette. Det er ledelsen som blir kritisert, ikke lærerne.

At du kaller den massive og velbegrunnede kritikken for klaging, kan gjøre det vanskelig for mindre ressurssterke foreldre å stå fram. Det kan være forbundet med en del skam at barnet ditt ikke mestrer skolen eller blir mobbet.

Foreldrerepresentantene sier det er mange flotte lærere på Borgen barneskole. Du fikk kanskje ikke med deg at foreldrerepresentantene i første reportasje fortalte at de også var opptatt av å framsnakke skolen og vise positive holdninger overfor barna. SA skrev også om FAU som inviterte foreldre og lærere på kurs med positiv kommunikasjon som tema. Det er fullt mulig å ha en god tone med skolen og lærerne, selv om man ønsker å rette opp i en del forhold knyttet til ledelsen. De fleste klarer å skille mellom sak og person.

Vi betviler ikke at du har mye kunnskap om mobbing, siden du har «snakket med en del av dagens barn», som du skriver. Bruk den kunnskapen positivt. Men ikke forsøk å trekke Utdanningsdirektoratets årlige elevundersøkelse i tvil. Det gagner ingen. Undersøkelsen gjennomføres nettopp fordi man ønsker å bedre elevenes læringsmiljø.

Gøril er ei flott og engasjert dame. Hun tåler nok litt anonym frustrasjon. Men hva med å slutte å klage og heller finne noe positivt som kunne hjulpet på selvtilliten hennes, og spredd gode holdninger til politikere?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags