Åpent brev til Sarpsborg bystyre om bompengetiltak

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Partiet Rødt vil at staten skal finansiere nye veier uten bruk av bompenger. Men tar i dette innlegget til orde for sosiale skjermingstiltak for brukere hvis bompenger er uunngåelig.

DEL

LeserbrevRødt er motstandere mot bompengefinansiering av veiutbygging. Vi mener Sarpsborg kommune bør si «takk, men nei takk» og at denne innstillingen vil presse staten til å komme med andre løsninger for finansiering.

Vi følger med stor interesse de andre partienes synspunkter i saken, og har blant annet lest Arbeiderpartiets gruppeleder Svein Larsens innlegg i Sarpsborg Arbeiderblad der han tar til orde for å utrede ordninger for å skjerme folk som rett og slett ikke har råd til dette.

Uten å endre vår synspunkt velger vi allikevel å komme med følgende forslag til skjermingstiltak som bør utredes. Det bør sees på hvordan disse tiltakene potensielt vil påvirke hvor lenge bomringen står.

Vi foreslår at bystyret tar initiativ til å utrede følgende sosiale skjermingstiltak relatert til den kommende bomringen, dersom den blir vedtatt.

1. Endre maksimal månedspris til 1000 kroner for enslige eller 1500 kroner for en familie, uavhengig av antall biler. Dette skal gjelde både ektefeller og registrerte samboere. Autopassbrikken for personbiler bør følge person og ikke bil.

2. Fullstendig fritak for folk med begrenset økonomi. Dette skal ikke kun beregnes basert på inntekt, men også på utgifter. Dersom familien vil komme under statens satser for livsopphold skal bompengekostnadene bortfalle i sin helhet.

3. Fritak for folk med særskilt behov for bil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags