Utbygging av Korsgata 10 A

Per Olaf Toftner gir her svar til Grete Moræus Stray når det gjelder utbygging av Korsgata 10 A. (Foto: Johnny Helgesen)

Per Olaf Toftner gir her svar til Grete Moræus Stray når det gjelder utbygging av Korsgata 10 A. (Foto: Johnny Helgesen)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Svar til Grete Moræus StrayGrete Moræus Stray forteller i fredagens utgave av SA om sin politiske sorti fra Høyres gruppe i Sarpsborg bystyre etter tre perioder. I den anledning bruker hun en god del av spalteplassen på undertegnede og Det Rette Parti.

Dessverre har hun misforstått hele saken. Det er riktig at jeg har en intensjonsavtale med en utbygger, men jeg er overhodet ikke overrasket over utfallet av den nye sentrumsplanen.

Den ble som kjent avgjort av et enstemmig bystyre for et par måneder siden.

Behandlingen av denne har jeg fulgt med argusøyne det siste året, og den ble omtrent akkurat slik jeg hadde forestilt meg. På min tomt blir det nå anledning til å bygge 6 etasjer, og litt usikkert, men muligens også med ytterligere to etasjer inntrukket.

Vest og øst for meg blir det også anledning til å bygge 6 etasjer. Her er fire tomter allerede okkupert av utbyggere som sikkert vil bygge ut disse tomtene i løpet av de neste årene og frata meg både sol og en flott utsikt. Men dette er jeg jo innforstått med midt i den mest trafikkerte buss- og bilgate i Sarpsborg som jeg bor.

Min smule kritikk og overraskelse rettet seg altså ikke mot dette faktum, men mot utbyggeren som jeg syntes burde ha informert meg om sitt planinitiativ før de sendte det til kommunen.

Så skriver Grete Moræus Stray videre at jeg bare ønsker at det bare er min tomt som blir utbygd i byfornyelsens navn. Hvor i all verden har hun tatt dette fra?

Både jeg og Det Rette Parti hilser jo denne byfornyelsen velkommen like mye som henne. Vi er klar over at det over tid blir nødvendig å rive ikke så rent få hus de neste 10-15 årene for å få dette til. Men vi håper jo at dette blir gjort med pietisme og når dette skjer vil jo ikke dette bli utført med tvang.

Det må jo være opp til den enkelte huseier om han eller hun vil selge.

Per Olaf Toftner, 1. kandidat for Det Rette Parti. (Foto: Johnny Helgesen)

Per Olaf Toftner, 1. kandidat for Det Rette Parti. (Foto: Johnny Helgesen)

Dette i skarp kontrast til det som vil skje på strekningen fra Greåker og til Klavestad når 200-300 hus og bygninger må tvangsrives for å få fremført et makkverk av en InterCity-løsning gjennom vår by.

Vi i Det Rette Parti har omsorg og forståelse for at hundrevis av mennesker nå i kanskje mer enn 10 år fremover må leve i uvisshet om hvor og når denne raseringen skal begynne og ikke minst forløpe.

Det kunne kanskje være en idé å opplyse om dette og beklage det disse menneskene må gjennomleve når Ap og Høyre nå har til hensikt å trumfe gjennom sitt alternativ. Men det opplever vi nok dessverre ikke.

HøyreDAMEN, som hun kaller seg, har nok her dessverre prøvd seg med en avledningsmanøver, men den er det vel flere en jeg som har gjennomskuet.

Kjære velger. Om en måned er det som kjent kommunestyrevalg. Avgir du da din stemme til Det Rette Parti eller et annet parti som har den rette linjen som sin rettesnor, så er i alle fall den beste sjansen til å forhindre denne katastrofen til stede.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags