– Vi er ikke imot å betale skatter, ei heller eiendomsskatt, men det skal føles rettferdig!

Av
DEL

EiendomsskattVi har skrevet om dette tidligere også. Men, jo mere vi tenker på, og undersøker om eiendomsskatt, desto sterkere blir trangen til å påvirke ordfører og de andre folkevalgte til å innse hvor skjev og urettferdig denne beskatningen er for en del beboere her i Sarpsborg.

Det har vært møter med ordføreren som blid og hyggelig lover å se på saken, masing om svar og beskjeder om at klager kun kan behandles ved neste korsvei, altså neste takst.

Vi bor altså i en boligblokk på Fritznerbakken bygget i 2002 med leiligheter fra 84 til 140 kvm. Alle beboerne er vanlige pensjonister, det samme er det i naboblokka som ble bygget to år senere enn vår. (Det fortoner seg som en blokk).

I gjennomsnitt betaler vi cirka 11.250 kroner per leilighet mot cirka 9.000 i naboblokka. Hvorfor?

NRK kjørte i gang en undersøkelse på forskjeller i eiendomsskatten og dokumenterte grundig underlige og urettferdige utslag denne skatten kan gi. Gjennom NRKs system, samt andre apper, kan vi se på andre boliger, blokkleiligheter og boligenheter hva de forskjellige betaler i eiendomsskatt.

De forskjellige toppene i politikken og administrasjonen i Sarpsborg kommune bor i store, pene eneboliger og leiligheter i pene og attraktive strøk. De fleste har en eiendomsskatt som ligger på halvparten eller mindre av vårt snitt på 11.000 kroner, altså 4.000 til 7.000 kroner per enhet.

Et annet eksempel er en bolig på 258 kvadratmeter til en pris på 9,75 millioner kroner har en eiendomsskatt på 7.685 kroner.

En må spørre igjen, er dette rettferdig?

Og, ikke nok med det, men kommunen økte skatten med mellom 10 og 11 prosent i våres. Det betydde at eiendomsskatten økte med vel 1.100 per leilighet hos oss og med vel 500 kroner for nevnte boliger. Så prosenttillegg øker ytterligere den urettferdige og tilfeldige beregningen av eiendomsskatten.

I Sarpsborg har vi hatt Arbeiderpartiet ved roret i snart hundre år. Partiet som alltid har fanene høyt hevet for likhet og rettferdighet. Se dagens innlegg fra Desiré Craggs: Jobbes det i Sarpsborg Arbeiderparti etter dette, eller er det kun når det er valg, altså likhet og rettferdig fordeling?

Det er etter vår mening, kjære ordfører, på tide å gå gjennom og få rettet opp disse åpenbare og urettferdige skjevhetene!

Vi savner også svar på hvorfor det kan bli slike urettferdige skjevheter.

For å presisere: Vi er ikke imot å betale skatter, ei heller eiendomsskatt, men det skal føles rettferdig!

Det er IKKE rettferdig å bli straffet for å bo i en helt vanlig blokkleilighet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags