– Et politisk jordskjelv i vente!

Eks-politiker Erik Due tror et politisk jordskjelv er i vente i Sarpsborg ved høstens valg, på grunn av bompenge- og jernbanesaken. (Foto: Jarl M. Andersen)

Eks-politiker Erik Due tror et politisk jordskjelv er i vente i Sarpsborg ved høstens valg, på grunn av bompenge- og jernbanesaken. (Foto: Jarl M. Andersen)

Av

«Sarpsborg sentrum vil med «bompenger» dø ut som et attraktivt handelssentrum», skriver tidligere Pensjonistparti-politiker Erik Due. Han mener mange politikere ikke har forstått hvor alvorlig både bompenge- og jernbanesaken er for mange av kommunens innbyggere.

DEL

Valg 2019Kommune og fylkestingsvalget 2019 nærmer seg raskt. Jeg har vel sjelden opplevd et slikt tilnærmet «folkeopprør» i mine tidligere år som lokalpolitiker. Bompenger, med bypakker, står for mange nystartede partier i valgkampen – og det er bra.

I tillegg har vi her i Sarpsborg kampen om ny jernbanetrasé, hvor også engasjementet er stadig voksende. I begge disse sakene har dagens politikere kanskje ikke forstått alvoret dette vil få for mange beboere i kommunen. Noen kaller det «omstilling og utvikling», men jeg tror langt fra alle er fornøyd med denne bortforklaringen.

Sarpsborg sentrum vil med «bompenger» dø ut som et attraktivt handelssentrum. Stadig flere etablerte forretninger flytter til mer landlige omgivelser hvor man kan parkere gratis – hele dagen. En uheldig utvikling om man ønsker et attraktivt bysentrum.

Jeg er overbevist om at Sarpsborg i likhet med mange andre byer og tettsteder vil oppleve et politisk jordskjelv i årets kommunevalg

Erik Due

I sentrum rives det som aldri før. Nye «murstenskolosser» popper opp, mens historien som Norges tredje eldste by forsvinner. Jeg er overbevist om at Sarpsborg i likhet med mange andre byer og tettsteder vil oppleve et politisk jordskjelv i årets kommunevalg.

For åtte år siden, da jeg ledet Pensjonistpartiet lokalt, var vi for «rett linje» over Rolvsøy og et klart nei til bypakker og bompenger, men vi fikk ikke god nok uttelling for det. Nå blir det spennende og se om valgvinden har snudd, og at de partiene som sto i bresjen for bypakker og bompenger vil våkne med bakoversveis dagen derpå! Nå har vanlige folk fått nok av skatter og avgifter!

Jeg gleder meg til valget til høsten. Håper at flere sarpinger ser hva som er i ferd med å skje. Godt valg folkens! Her blir det jordskjelv!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags