Hva skjer i Særp, æ?

Av
DEL

LeserbrevHva skjer i Særp, æ? Og hva skje MED Særp, æ?

De som bestemmer i denne byen, bryr de seg om byen i det hele tatt? Eller bryr de seg bare om hva byen kan bli og hva de kan tjene på dette? (Uansett på hvem sin bekostning)

Det kjøpes opp tomter av utbyggere og det bygges mye og høyt utenfor sentrum. "Mannen i gata" har ikke en sjans lenger til å bygge opp noe selv uten å arve eller snylte.

Jeg er for utbygging i sentrum, bygg høyt og mye! Bryr meg ikke en gang om parkeringsmulighetene i sentrum forsvinner, det er Særp det er snakk om her. Gågata er unnagjort med 10 minutters rolige gange.

Og hva skjer utenfor sentrum?

Greåker! Hva i alle dager skjer nede i gamle Greåker sentrum? Nå har det vært flere voldshendelser i det siste, og slike hendelser i seg selv er som regel ikke noe problem for folk flest, men nå blir det mer og mer blind vold. Det er barnehage nede i Greåker sentrum, og jeg er ganske sikker på at de som driver der går rundt med høye skuldre. Tenk ansvaret de har til vanlig, så skal de i tillegg tenke på hendelser som ikke bør være en del av den daglige driften. Når skal man sette i gang tiltak? Er det at en stakker blir drept så VG skriver om saken, eller er det en fordel å ta tak i dette før det blir en nasjonal overskrift?

Og hva gjør egentlig Sarpsborg med å bevare disse sentrumene med den historien de har? Og ikke minst hvor respektløs er holdningen til å bevare krigsminner. Hva er egentlig planen oppe på fortet? Skal dette bare forfalle til en i kommunen sier at en utbygger kan bruke fortet til fundament til flere høyblokker, så Sarpsborg kan tjene mer penger på utbygging?

Sarpsborg var en gang en arbeiderby med stolthet og muligheter. Nå er den på god vei til å bli en by som kun skal la de store få gjøre som de vil så lenge kommunen tjener en slant. Dette skrivet, om det i det hele tatt kommer i avisa, får nok ikke mye oppmerksomhet, hvor mange bryr seg egentlig?

Kanskje det er folkets feil? Kanskje vi skal rydde opp selv. Ta ting i egne hender? Og da kommer spørsmålet, hva skal vi da med de som styrer i Sarpsborg? For nå er det IKKE folket som bestemmer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags