Savner miljøfokus i Sarpsborg

Frank Roland etterlyser renovasjon i hytteområdene i Sarpsborg også i vinterhalvåret. (Foto: Jarl M. Andersen)

Frank Roland etterlyser renovasjon i hytteområdene i Sarpsborg også i vinterhalvåret. (Foto: Jarl M. Andersen)

Av
DEL

HytterenovasjonSom mange hytteeiere i Sarpsborg kommune er jeg glad for kommunens fantastiske natur. Videre er jeg opptatt av miljøet og tilrettelegging for gode tjenester som gjør det enkelt å bruke de flotte friluftsområdene på en miljøvennlig måte.

I Ullerøy var hyttevellene tidlig miljøpådrivere ved å erstatte de mange utdaterte, lokale vann- og avløpsløsningene med miljøvennlige løsninger, trygt påkoblet det kommunale nettet. Mange fastboende har fått gleden av de samme løsningene, som sikrer et bedre miljø og en god folkehelse.

Hytteeiernes investeringer har medført en økt og mer helårs hyttebruk, også til stor glede for det lokale næringslivet.

Flere hytteeiere har skriftlig forespurt kommunen om muligheten for i alle fall en vinteråpen konteiner på vårt område. Videre har vi i mange år etterlyst den lovede kildesorteringen.

Meg bekjent skal slike tjenester leveres til selvkost, slik at det ikke burde være et stort problem å komme tilbake med gode løsninger og svar. Å holde for eksempel 1/4 av konteinerne vinteråpne i hytteområdene, vil redusere uønsket søppelhensetting og gi et bedre miljø.

På vegne av hyttefolket håper jeg på et svar i form av bedre og mer miljøvennlige tjenester for hyttefolket i løpet av 2020!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags