Fredrikstad-ordførerens utspill

Av
DEL

ReplikkJeg er verken sarping eller Fredrikstad-kæll, men en østfolding som registrerer debatten og de forskjellige standpunktene i jernbanesaken i Sarpsborg og Fredrikstad. Og jeg undrer meg mye om det er sagt før og under høstens valg. Og jeg undrer meg også over innlegget til Bjørn Thorbjørnsen i Sarpsborg Arbeiderblad.

I Sarpsborg startet man et parti som fikk rundt 10 prosent oppslutning, et såkalt rett linje-parti, selv om rett linje er utredet og forkastet, og både samferdselsminister og departementet gang på gang avviser rett linje.

Etter min mening har jo Fredrikstad-ordføreren helt rett i alt han sier, etter som det er en intercity-forbindelse som skal bygges. Ikke en rett linje for hurtigst mulig å komme utenom Fredrikstad og Sarpsborg til en gammel bane utenfor Halden, opp gjennom Aspedammen, forbi Kornsjø og en lang, treg omvei på svenskesiden.

Uansett om det skulle bli rett linje forbi Sarpsborg, forsvinner jo fordelen av denne rett på utsiden av Sarpsborg.

Siden det er vedtatt en Intercity-bane, vil vel jeg heller snu alt på hodet å si at disse i Sarpsborg som holder på med denne rett linjen, har jo alt og alle mot seg i Østfold. For det er mange som om ikke er tilhenger av denne rette linjen.

Selvfølgelig vil Fredrikstad ha denne banen til byen. Hvorfor tror noen få i Sarpsborg at de kan diktere Fredrikstad i denne saken? Dette sier seg jo selv. Man kan ikke som sarping klage på eller diktere hva Fredrikstad vil eller skal gjøre, noe Bjørn Thorbjørnsen gjør med sitt innlegg.

Igjen, Det skal bygges intercity-forbindelse, ikke en rett linje utenom to byer som inngår i disse Intercity-planene.

Jeg vil bli veldig forundret om Sarpsborg får til en ny utredning i en sak som allerede er utredet, avvist og skrinlagt av samferdselsdepartementet for lenge siden, og som samferdselsministeren har avvist flere ganger alt.

Så får de lærde strides om hvor denne traseen endelig skal gå. Bruk heller kreftene på det, for jeg tror ikke man får stoppet dette toget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags