Retur av IS-kvinne

Av
DEL

Full retrettÅ ta imot barn av IS-krigere er en ting, barna skal ikke lide for hva foreldrene har foretatt seg. Jeg har inntrykk av at de aller fleste er enige i det, men å ta imot foreldrene er etter min mening helt uakseptabelt. Regjeringens politikk har til nå vært rimelig klar på det, men i går kom meldingen om full retrett, i hvert fall i denne konkrete saken.

Jeg er enig i Sylvi Listhaugs uttalelse om at denne moren har brukt sitt eget barn for selv å kunne komme tilbake til Norge. Her har nok sterke krefter jobbet aktivt i kulissene for å få til dette, holder man lenge nok på med det får man «viljen sin» til slutt.

Venstreleder Trine Skei Grande ser det som viktig at barnet får følge av sin mor. For meg en merkelig vurdering. Vi snakker om en mor som frivillig har oppsøkt et av verdens verste terrorregimer, deltatt i dette og satt to barn til verden.

Morens handlinger vitner om at dette er en person som på ingen måte er egnet til å ha ansvar for barn. Hvorfor er det da viktig at hun returneres sammen med barna? Hva hadde skjedd i Norge hvis foreldre her hadde utført ekstreme handlinger? Jeg er ganske sikker på at barnevernet hadde vært raskt til stede og foretatt de nødvendige tiltak. Dermed hadde nok barna blitt adskilt fra sin mor. Barnevernet i Norge har jo fått til dels kraftig kritikk for at de har grepet inn i ulike situasjoner, dette har jo også vakt oppsikt internasjonalt.

Det er skuffende av regjeringen at de ikke har mer ryggrad enn at de står for de uttalelser de tidligere har kommet med ang. retur av IS-kvinner og -menn.

Jeg er spent på neste episode.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags