Må bare berømme Jorun Paulsen for et glimrende innlegg i SA for noen dager siden. Så vil jeg også si følgende til Marthe J.R. Bastøe: Du kan ikke sammenligne jødenes ufattelige lidelse gjennom århundrene og i 2. verdenskrig med andre. Du sier at man må holde seg til fakta. Det virker ikke som at du har satt deg nok inn i det og jødenes historie.

Du skriver at vi må aldri godta diskriminering av grupper i befolkningen eller folkeslag. Men hva er det som hele tiden skjer med Israel og jødene? Jeg bare spør.

Stadig hører man om boikott og så videre. Tenk etter! Det kommer tydelig fram at dere støtter palestinerne og deres rett til å bo og leve i fred, men det vil også jødene. Skulle vi ikke unne dem dette lille landet (med demokrati) og som har fiender på alle kanter? Landet som de rettmessig har. Jeg har selv vært i Betlehem, men da måtte vår jødiske guide gå ut av bussen. Ingen jøder kommer inn der, men i Israel kommer og bor det mange fra andre siden og trives.

Nei, vi skal ikke diskriminere noen, men slutter palestinerne å sende raketter vil det nok bli bedre å bo på begge sider. At du står for de røde, ser man i ditt innlegg fra første stund.