Rett linje eller sikksakk?

Av

«Sikksakk-linjen vil bety en rasering av Sarpsborg som savner sidestykke i byens historie, hvis vi ser bort fra tiden da svenskene brente ned byen vår», skriver Frp-politiker Jan Inge Haltbakk i dette innlegget.

DEL

JernbanedebattenDen store jernbaneutbyggingen gjennom Østfold hadde et tydelig mål om et dobbeltspor bygd for høyhastighetstog. Med den foreslåtte slalåmlinjen mellom Fredrikstad og Sarpsborg mister vi denne muligheten.
Vi mister også muligheten til betydelig kortere reisetid fra Oslo til Østfold-byene og videre til Sverige.

Ikke minst mister vi muligheten til å få mer gods på bane, og dermed blir det fortsatt horder av tungtransport som dundrer avgårde langs E6 og andre veier. Skal godsfrakt på jernbanen lønne seg, må de være et betydelig raskere alternativ enn forurensende vogntog som okkuperer en allerede overbelastet E6 gjennom Østfold.

Sarpsborg Frp vil kjempe hardt for å stoppe Ap-jernbanen, eller sikksakk-linjen som den også kalles. Dette er enda en sak hvor Arbeiderpartiet går på tvers av hva folket ønsker. Den eneste fornuftige og ansvarlige løsningen er en mest mulig rett linje fra Råde og videre til Sverige.

Med et nytt politisk flertall i Sarpsborg kan Frp og de ni andre partiene som undertegnet Greåker-charteret få omgjort Ap-vedtaket og kreve utredning av rett linje-alternativer i tråd med de opprinnelige målene for jernbaneutbyggingen fra Oslo til Sverige.

Jan Inge Haltbakk, 5. kandidat og medlemsansvarlig for Sarpsborg Frp. Foto: Sarpsborg Frp

Jan Inge Haltbakk, 5. kandidat og medlemsansvarlig for Sarpsborg Frp. Foto: Sarpsborg Frp

Ap, SV og Høyre er de eneste partiene som ikke lytter til innbyggerne i denne ekstremt viktige saken.

Sikksakk-linjen vil bety en rasering av Sarpsborg som savner sidestykke i byens historie, hvis vi ser bort fra tiden da svenskene brente ned byen vår.

La oss slippe å rive hundrevis av hus og andre bygg fordi "noen" absolutt skal sette avkroken Fredrikstad først. Vi skal sette Sarpsborg først.

Aps ønske om saktegående sikksakk-linje med rasering av byen vår er en skikkelig 100-årstabbe, og derfor må den stoppes.

Stem riktig. For Sarpsborgs skyld!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags