Å drikke alkohol foran barn er ikke greit!

Mange barn lever under skjult alkoholmisbruk, minner innsenderen om.

Mange barn lever under skjult alkoholmisbruk, minner innsenderen om. Foto:

Av

Det er ikke noe som heter «sunt forhold» til alkohol i lag med barn, mener Anne-Belinda Hjelteig i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå er det snart jul igjen. I julen blir alkoholforbruket doblet, kanskje triplet også. Og veldig ofte er det barn der. Utrygge barn, redde barn.

«Bare ett glass,» sier du.

Noen ganger kan et halvt glass være nok, eller bare det å se flaska komme opp på bordet. Humøret vil endre seg og stemning vil endre seg. Dette vil gjøre mange barn utrygge, for det er ikke bare beruselse som gjør barn utrygge. Husk at barna kjenner oss veldig godt på lukt, ansiktsuttrykk, væremåte med mer.

Vi er så heldige at Norge skal være et så godt og trygt land å vokse opp i. Hvorfor kan ikke vi som voksne trygge, gode, omsorgsfulle omsorgspersoner da holde oss edru disse dagene? Det er mange barn som lever under skjult alkoholmisbruk, og antakeligvis kjenner vi flere som stadig opplever sine omsorgspersoner i full rus.

Kan vi ikke gå sammen for å skape trygge rammer, og vise at det å drikke alkohol sammen med barn ikke er greit.

Det er ikke noe som heter «sunt forhold». Man burde ikke forvente at barna våre skal vokse opp i den tro at det å drikke alkohol er noe vi alle gjør, og normalisere det som at det er i hvert et hus.

Jeg er stolt av å gi barna mine en alkoholfri hverdag. Den dagen de er gamle nok til å bestemme selv, håper jeg de går i mine fotspor og viser måtehold, eventuelt avhold.

Signer gjerne underskriftskampanjen til IOGT på www.hvitjul.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken