DEBATT: Kollektivt vs. bil for 3 voksne og 1 honnør

Av

Nå må regjeringen våkne opp og se at de skaper ett enormt klasseskille slik det hever bomring etter bomring i forventning at man skal ta kollektivt, skriver «Robin Hood».

DEL

LeserbrevJeg og tre andre skal på "harry-tur" med Color Line og endte opp med en liten diskusjon om hva som var beste løsning for å komme oss til bryggen fra Sarpsborg. 

Dette førte til at jeg satte opp ett regnestykke for å se hva som lønner seg, og jeg håpet vel at i dagens anti-privatbilisme at det kollektivet i hvert fall ville være i nærheten av å ta bilen fra døren hjemme.

Men gud bedre jeg tok feil, regnestykket viser at vi (3 voksne og 1 Honnør) sparer 629kr og 3,35timer i reisetid totalt ved å ta bilen fra dør-til-dør. 

Jeg blir nå sittende i en undring, hvordan kan regjeringen forvente at vi skal ta kollektivt fremfor bilen når dette er resultatet.. For å få folk vekk fra bilismen må det kollektivet som ett minimum være ett rimeligere alternativ og helst i nærheten av like raskt.

Og nei jeg mener absolutt ikke at de ved å ha sett dette regnestykket skal øke bompenger og drivstoffavgifter eller sette opp flere bomstasjoner. Men de må sørge for det kollektivet faktisk skal kunne konkurrere med bilen. 

Jeg er blant de som kjemper mot bompengegalskapen som tvinges opp foran samfunnets borgere i dag, dette mener jeg som så altfor mange andre at rammer forferdelig usosialt og urettferdig. Det gis skattelette til de rikeste som nå får veien for seg selv i det de fattige i landet ikke lenger har råd til å bruke veien eller kollektivt. 

Nå må regjeringen våkne opp og se at de skaper ett enormt klasseskille slik det hever bomring etter bomring i forventning at man skal ta kollektivt, men som allerede er enda dyrere og tyngre enn å ta bilen. Hva med å heller fjerne skatteletten til de rikeste og leke litt Robin Hood, ta fra de rike og gi til de fattige.. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags