Gå til sidens hovedinnhold

En dreining til sterkere høyrepolitikk

Artikkelen er over 2 år gammel

«Valget som nå er gjort av KrF tilsier en dreining til sterkere høyrepolitikk i Norge», skriver Roger Dahlen.

Kristelig Folkeparti Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kristelig Folkeparti har valgt siden til norsk høyrepolitikk. Ser vi her en ny utvikling av dagens politikk? Har KrF gjort sitt valg basert på å komme i regjering med høyresiden i Norge, ut fra egen tro, eller er statsrådsposter viktigere for partiet enn å ta høyde for sin egen politikk?

Når man nå velger å gå i forhandlinger med en regjering hvor Frp er en sentral aktør, vil det ganske sikkert komme store utfordringer for et lite parti som KrF, men valget er gjort og tiden vil vise om det er et parti som vil ha betydning i norsk politikk eller får store problemer med sperregrensen på fire prosent når splittelsen tydeligvis er større enn de vil innrømme.

Hva vil KrF oppnå i en slik regjering uten to eller tre statsråder? Ser vi hva Venstre har fått ut av sin regjeringstid, kan man vel ikke påberope seg de store overskrifter, og der vil et KrF lide samme skjebne, tror jeg. At et KrF skal kunne innordne seg med et parti som Frp, tilsier vanskeligheter med å forsvare sin egen politikk.

Valget som nå er gjort av KrF tilsier en dreining til sterkere høyrepolitikk i Norge, og det kan bli vanskelig for partiet å forsvare med sine grunntanker. Jeg kan ikke se at et parti som KrF skal få noen stor innflytelse i den regjeringen og tror et valg mot venstresiden ville gitt et bedre utgangspunkt for å forsvare sin politikk i forhold til høyresiden.

Valget i 2021 vil vise om partiet har valgt rett side eller ikke. Jeg er i tvil, men utgangspunktet for å velge sider måtte komme før eller siden, for å sitte i opposisjon ville bli nytteløst og helt uten betydning for KrFs politikk.

Kommentarer til denne saken