Fredag den 9. november vil LO Sarpsborg og Rakkestad markere at det er 80 år siden Krystallnatten. Natten da Hitler iverksatte sin syke plan om å utslette jødene.

Denne natten var bare begynnelsen på veien til gasskamrene og tilintetgjørelsesleirene for 6 millioner jøder i Europa. Hele 6 MILLIONER jøder ble drept i Hitlers leire under ufattelige lidelser.

Ingen ble spart. Gamle, unge, kvinner og menn. Selv spedbarn ble kastet i gasskamrene, på armen til mamma!

Ved første blikk virker det flott at LO vil minnes det som skjedde denne forferdelige novembernatten. Men når jeg ser hvem som skal holde appellene blir jeg betenkt; representanter fra Rødt, SV og Arbeiderpartiet er ikke akkurat kjent for sin kjærlighet og omtanke til Israel og det jødiske folk.

Derfor er jeg redd for at de, slik som ved tidligere markeringer, vil benytte talerstolen til kritikk og hatpropaganda mot Israel.

LO er jo, med sine mange fagforbund, de som er mest aggressive når det gjelder den pågående boikottaksjonen mot israelske varer! Det er jo dessuten de samme partiene som tidligere i høst sendte av sted Ship to Gaza for å forsøke å bryte blokaden som er satt for å hindre at Hamas skal smugle våpen inn som skal brukes mot Israel.

I dag er det dessverre mange som ønsker Israel ut av kartet. Jødene lever under daglig terror fra sine muslimske naboer. Skal vi ikke unne jødene å leve i fred på den lille flekken som de fikk, et område på størrelse med Hedmark fylke?

Mitt håp er at fredagens markering blir en ekte hyllest, gitt med kjærlighet og omsorg av våre politikere og fagorganiserte, til alle ofrene for antisemittismens onde ferd i vårt samfunn. La oss vise at vi står sammen med dem og vil dem bare vel!