Svar til Partiet De Kristne

Av
DEL

LO og IsraelI SA torsdag 8. august er Partiet De Kristne ute og kritiserer LO sitt vedtak om boikott av Israel. Men LO sin bakgrunn for boikott er ikke for å fjerne verdens eneste jødiske stat, slik Partiet De Kristine påstår, men for å få avsluttet okkupasjonen av Palestina.

Vi tar gjerne en debatt om Israels okkupasjon av Palestina etter valget. Men jeg håper vi kan fokusere på hva som faktisk berører innbyggerne i Sarpsborg først. Det er snart lokalvalg, og de neste fire årene skal det tas store og små beslutninger som alle påvirker våre innbyggere og medlemmer i ulik grad og på ulike måter.

Hva PDK mener om LO-kongressens vedtak i 2017 har ikke så stor påvirkning for sarpingene.

På LO-kongressen i 2017 var det store diskusjoner om hvor vidt LO skulle anbefale full boikott av Israel eller ikke. LOs nyvalgte leder Hans Christian Gabrielsen gikk da opp på talerstolen med en sterk advarsel mot full boikott av Israel. Likevel mente flertallet av kongressen at boikott var nødvendig, og LO-kongressen endte opp med følgende vedtak.

Derfor er det bare positivt å se at lederen av Norges største arbeidertakerorganisasjon følger opp de politiske vedtakene som er demokratisk bestemt i organisasjonen.

Vi i LO Sarpsborg og Rakkestad synes det er fint at Partiet De Kristne anerkjenner LO som Norges mektigste organisasjon. Da kan det å være interessant å vite hva Partiet De Kristne ønsker å føre av politikk for den kommende perioden.

Vil dere føre en politikk som er i tråd med landets mektigste organisasjon? Når LO i Sarpsborg og Rakkestad ønsker rekommunalisering, nei til konkurranseutsetning, økt innsats på hele faste stillinger i kommunen og innføring i seriøsitetskrav for kjøp og salg av varer og tjenester - vil dette være i tråd med Partiet De Kristne sin lokalpolitikk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags