– Aps politikk har gått ut på dato

«Byen vår trenger sårt et politisk skifte. Byen trenger gode ideer og bedre løsninger som kan bevare og skape fremtidens arbeidsplasser», skriver Monica Carmen Gåsvatn i Sarpsborg Høyre i dette innlegget. (Foto: Jarl M. Andersen)

«Byen vår trenger sårt et politisk skifte. Byen trenger gode ideer og bedre løsninger som kan bevare og skape fremtidens arbeidsplasser», skriver Monica Carmen Gåsvatn i Sarpsborg Høyre i dette innlegget. (Foto: Jarl M. Andersen)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

«Mye er bra i byen vår, men på mange områder henger vi etter. For meg er dette tydelig tegn på at Aps politikk har gått ut på dato og at det er på tide med nye ideer og bedre løsninger – Høyres løsninger», skriver Monica Carmen Gåsvatn i Sarpsborg Høyre.

DEL

LokalpolitikkI 2019 er det kommunevalg. Dersom det ikke blir et politisk skifte etter valget vil Arbeiderpartiet ha styrt byen uavbrutt i 111 år. Noen mener nok at det er flott, men jeg vil hevde at dette er uheldig for byens utvikling, og vi er stadig flere som ønsker forandring.

Mye er bra i byen vår, men på mange områder henger vi etter. For meg er dette tydelig tegn på at Aps politikk har gått ut på dato og at det er på tide med nye ideer og bedre løsninger – Høyres løsninger.

La oss ta for oss gründere, små og mellomstore bedrifter. Hvorfor er jeg og Høyre så opptatt av disse? Jo, fordi de er byens og Norges største verdiskapere og er med på å skape det gode lokalsamfunnet vi lever i. Det er gründerne og de små og mellomstore bedriftene som bærer videre håndverkstradisjoner og som bidrar til fellesskapet ved å skape og bevare lokale arbeidsplasser, som produserer varer og tjenester og som leder an i et nyskapende, kunnskapsbasert og miljøvennlig næringsliv.

Det er med sorg jeg registrerer at flere av byens eldste og ærverdige sentrumsforretninger har valgt å stenge dørene etter mange tiårs drift. For ikke så veldig lenge siden var det Sarpsborg Glass og Gaver, sist var det Triconella og snart vil City Sko følge med i den samme negative trenden. Rekken av nedlagte forretninger er dessverre lang og fremstår i dag som sorte hull i byens hjerte. Slik jeg har forstått det, var det 132 bedrifter med i Sentrumsforeningen i Sarpsborg i 2002, nå er det bare 9 igjen. Fallende omsetning er den mest alvorlige årsaken til nedleggelsene. Endret kjøremønster i sentrum, parkeringsrestriksjoner, uforutsigbarhet og usikkerhet knyttet til fremtidige sentrumsplaner har i stor grad bidratt til dette. Toppet av en lite offensiv og gammeldags lokalpolitikk som ikke legger til rette for at byens næringsliv kan fortsette å eksistere og blomstre i årene som kommer.

Min hjertesak, som jeg vil ta med meg i Sarpsborg Høyres programarbeid for de neste 4 årene, er at en av kommunens sentrale oppgaver er å legge forholdene til rette for både eksisterende forretninger i byens sentrum og for nye etableringer. Kommunen skal være en aktiv og ikke minst lyttende samarbeidspartner for næringslivet og møte eksisterende og fremtidige aktører med en serviceinnstilt og positiv holdning. Vi skal si ja der det er mulig og nei bare når det er nødvendig.

Byen vår trenger sårt et politisk skifte. Byen trenger gode ideer og bedre løsninger som kan bevare og skape fremtidens arbeidsplasser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags