Porten til Europa

Av
DEL

Spørsmål om miljø La meg åpne med å understreke at dette innlegget er ikke primært ment som innlegg i jernbanetrasédebatten. Den klarer seg godt på egen hånd. Men det kan være betimelig å minne om at Østfold er ikke en provins, Østfold er porten til Europa. I Østfold ligger derfor nøkkelen til klimatiltak, som vil bety noe i praksis både gjennom avlastning av Gardermoen når det gjelder persontrafikk og E6 gjennom Østfold når det gjelder godstrafikk.

Jeg inviterer politikere av alle partier til å utdype klimadimensjonen i debatten og mindre fokus på « stasjoner her og der». Utfordringen er å flytte persontrafikk mellom Østlandet og Europa fra luft til jernbane. Det vil være et klimatiltak som virker i praksis.

Den andre utfordringen er å flytte den dramatisk voksende godstransporten mellom Europa og Østlandet fra vei – E6 – til bane. Også det vil være klimatiltak som virker i praksis.

Jernbanebygging er infrastruktur løsning sett i hundreårsperspektiv. I et hundreårsperspektiv står klima svært sentralt – og klimanøkkelen ligger i Østfolds infrastruktur fordi Østfold er porten til Europa.

Politikere – av alle partier – tar dere denne viktige klimautfordringen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags