Håvard Jensens avsporing

Stortingsrepresentant Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap) svarer her på et innlegg om Rygge flyplass som Frp-politiker Håvard Jensen hadde på trykk i SA nylig. (Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

Stortingsrepresentant Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap) svarer her på et innlegg om Rygge flyplass som Frp-politiker Håvard Jensen hadde på trykk i SA nylig. (Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

Av
DEL

Debatten om RyggeI et innlegg publisert i Sarpsborg Arbeiderblad holder FrPs Håvard Jensen fast ved sine egenkomponerte usannheter om Arbeiderpartiets holdning til Taxfree-ordningen ved norske flyplasser. Dette er alternative fakta som ikke stemmer med virkeligheten og Stortingets behandling av Taxfree-ordningen på norske flyplasser våren 2019.

Som medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité har jeg vært delaktig av behandlingen av saken og stiller meg derfor undrende til FRP-representantens fantasifulle tolkning i saken.

Fakta er: I Arbeiderpartiets partiprogram 2017–2021 står det følgende:

 • Arbeiderpartiet vil vurdere å la Vinmonopolet ta over driften på taxfree-ordningen når gjeldende avtale utløper. Inntektene til offentlige og private flyplasser videreføres.
   
 • Vurderingen/ utredningen som Arbeiderpartiet ønsket ble levert Stortinget fra regjeringen 27. november 2018.

Utredningen ble behandlet som egen sak i Stortinget 14. mai 2019.

 • Utredningen danner ikke grunnlag for å gå videre med å la Vinmonopolet overta taxfree-salget av alkohol ved norske flyplasser. Det er for mange ubesvarte spørsmål. Ett av dem er finansieringen til flyplassene.
   
 • Arbeiderpartiets standpunkt ligger fast. Det uaktuelt å svekke finansieringen til Norske flyplasser.
   
 • Arbeiderpartiet stemte likt med FrP (og alle de andre partiene) i denne saken.

Ytterligere informasjon om partienes holdninger og stemmegivning kan leses på Stortinget.no

Vi er mange som ønsker en gjenåpning av Rygge flyplass. Jensens debattinnlegg er en avsporing. Det er unødvendig av FrP-kandidaten å tolke Arbeiderpartiets meninger når partiet tydelig har redegjort for sitt standpunkt. Arbeiderpartiet og FrP er uenig i mange saker, eksempelvis privatisering av eldreomsorgen, innføring av skolemat eller klima, la oss heller diskutere disse framfor å oppkonstruere en uenighet i saker hvor partiene stemmer likt.

Jeg står fast ved min oppfordring om friske debatter med høy temperatur uten alternative fakta.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags