Rygge flyplass - taxfree

(Foto: Jarl M. Andersen)

(Foto: Jarl M. Andersen)

Av
DEL

Ønsker gjenåpning av Rygge flyplassJeg konstanterer at diverse partier, med Ap i spissen, ikke ønsker at en gjenåpning av Rygge flyplass skal få taxfree-salg.

Dette bare bekrefter det mange observerer, at svært mange politikere mangler realpolitiske evner, men er flink til å kaste seg på symbolpolitikk, uansett konsekvenser, om de da skjønner hva realpolitikk betyr.

Er det slik at om ikke Rygge kan gjenåpnes, slutter folk i Østfold da å reise med fly, utenlands? Nei, men da må de til Gardermoen eller til Gøteborg. Da kan de kjøpe taxfree, altså ingen forskjell i alkoholkjøpet.

Men det er en annen stor forskjell som politikerne bør ta med i vurderingene. Transportkostnader og forurensing av miljøet. Sarpsborg - Gardermoen er cirka 135 km. De fleste flyreiser vil i vesentlig grad gå sydover. Det betyr at flyene slipper å fly 135 km fra Rygge til Gardermoen, og hvilken miljøbesparelse innebærer dette, tur/retur?

At Rygge flyplass vil skape mange gode arbeidsplasser i Østfold i stedet for arbeidsplasser lenger vekk er også en miljøgevinst. Det er snart valg. Få vekk alle symbolpolitikerne og finn realpolitikere.

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags