Kulturskolen med seniortilbud

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Prisverdig tiltak Partiet De Kristne (PDK) tror at, i tillegg til en flora av ulike idrettslag, har barn og unge også et behov for andre kulturaktiviteter, f.eks. gjennom sang/musikk, teater og forming. Det har man lykkes med i Sarpsborg. Ikke bare har man en god kulturskole for barn og unge, men gjennom denne har man dertil greid å etablere et tilbud for seniorer.

Det er prisverdig, og de som jobber med dette, skal ha ros i så måte.

Én av fallgruvene for pensjonister, er å synke tilbake i godstolen, og la TV-apparatet sette dagsorden. Da kan det fort gå nedover - både kroppslig og mentalt. I forhold til egne erfaringer, har musikk og andre kunstarter betydd mye i livet - i tillegg til et samfunnsengasjement gjennom flere år.

Det var allikevel først i fjor dette ble noe mer konkretisert i det jeg fant en annonse i Sarpsborg Arbeiderblad vedrørende seniortilbud - med kurs i notelære. Det var akkurat rett timing for meg.

Bortsett fra å ha sunget i kor noen år, hadde jeg ikke vært borte i noter - eller et musikkinstrument, siden jeg forlot pianoundervisningen i 6-årsalderen. Nå var tiden inne, og jeg meldte meg på et seks timers notekurs, hvor det viste seg at de to første timene allerede var unnagjort.

Noen ganger er det ikke så mye som skal til, og de siste fire timene var minimalt, men allikevel nok til å gi meg den inspirasjonen jeg trengte, for å komme videre. Deretter ble det innkjøp av instrument og undervisningshefter - for øvelser og selvstudium.

Når man har passert de sytti, er kanskje ikke ambisjonene de aller største - og jeg vet ikke helt hva jeg hadde ventet, men etter vel et års tid, kan jeg si meg ganske fornøyd med utviklingen så langt.

De fleste mennesker har et potensial (talent) på flere områder, og hos mange blir dette trolig aldri tatt i bruk. Det er leit, fordi det ligger mye glede i å kunne utnytte nettopp dette potensialet - både for en selv og (ofte også) for andre.

Nå har igjen seniortilbudet startet opp i kulturskolens lokaler (gamle EPA) - med gode, interessante tilbud. For mennesker godt oppe i årene, som ønsker å aktivt introduseres i musikkens verden - kanskje lære seg noter, og/eller lære seg å spille et instrument, er et slikt notekurs, etter min mening, et særdeles godt utgangspunkt for nettopp dette.

Jeg registrerte for øvrig av artikkelen i Sarpsborg Arbeiderblad forleden, at menn ofte er i mindretall ved ulike kurstilbud, og det er nok dessverre også en kjensgjerning, da nok fotballen tar mye av oppmerksomheten.

Fjorårets notekurs, som for øvrig ble holdt av kulturskolens rektor, var imidlertid et unntak, der menn faktisk var i flertall.

Partiet De Kristne mener vi trenger kulturskolen i Sarpsborg, og vil samtidig oppfordre seniorene til å benytte seg av de gode tilbud for denne aldersgruppen. Det er aldri for sent å lære, og det er mye god helse og trivsel i denne type aktiviteter. Det er allment kjent at for eksempel det å lære seg språk eller musikk gir god mental trening – også i høy alder.

PDK vil derfor oppmuntre alle gode krefter til å opprettholde - og gjerne videreutvikle også seniortilbudet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken