Forstår ikke Stein Erik Lauvås hvordan demokratiet fungerer?

«Nå når Lauvås kritiserer Frp for pensjonsreformen, med underregulering av pensjonene, en reform hans parti var med å få igjennom i form at et flertall i Stortinget, blir det ikke bare underlig. Det ligner på desperasjon fra en politiker som ser at hans eget parti stuper i oppslutning», skriver Håvard Jensen, gruppeleder i Østfold Frp. (Foto: Jarl M. Andersen)

«Nå når Lauvås kritiserer Frp for pensjonsreformen, med underregulering av pensjonene, en reform hans parti var med å få igjennom i form at et flertall i Stortinget, blir det ikke bare underlig. Det ligner på desperasjon fra en politiker som ser at hans eget parti stuper i oppslutning», skriver Håvard Jensen, gruppeleder i Østfold Frp. (Foto: Jarl M. Andersen)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Pensjoner I en rekke leserinnlegg i Østfold-avisene har Aps stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås forsøkt seg som tryllekunstner, ved å få publikums oppmerksomhet bort fra trikset han skal utføre, slik at han umerket kan fremstå som en god magiker. Hans tryllekunst går ut på å få folk til å tro at Frp har ansvaret for pensjonsforliket som ble fattet mot Frps stemmer i 2011. Et forlik som Ap, med daværende leder Jens Stoltenberg, står ansvarlig for.

Siden Lauvås ble stortingsrepresentant og gikk fra å være en dyktig ordfører i Marker kommune, har det skjedd en endring. Det er derfor jeg stiller spørsmålet i overskriften. Eller er det slik at han «bare» tar en sjanse på at folk flest «biter på» hans utsagn?

Lauvås vet også så inderlig godt at når stortingsflertallet sier nei, så må regjeringen stille kabinettsspørsmål eller gå av om den ikke gir seg i en sak.

Slik er det når landet styres av en såkalt «mindretallsregjering». Hadde vi hatt en flertallsregjering, så hadde kritikken til regjeringen vært berettiget. Dette vet også Lauvås (håper jeg).

Pensjonsreformen burde fått navnet Stoltenberg-reformen, fordi Jens Stoltenberg (Ap) målbevisst loset reformen igjennom Stortinget, uten at media den gangen brydde seg noe særlig om saken.

Når dagens regjering skal gjennomføre dette vedtaket, som er vedtatt av Stortingets flertall, da våkner Lauvås og opposisjonen (som den gang i 2011 var posisjonen).

Stoltenberg klarte å frata pensjonistene store beløp uten at noen reagerte. Det ble ingen offentlig debatt, fordi vaktbikkjene (media) sov.

Nå når Lauvås kritiserer Frp for pensjonsreformen, med underregulering av pensjonene, en reform hans parti var med å få igjennom i form at et flertall i Stortinget, blir det ikke bare underlig. Det ligner på desperasjon fra en politiker som ser at hans eget parti stuper i oppslutning.

Vi i Frp støttet ikke dette pensjonsranet. Frp var det eneste partiet som stemte imot pensjonsreformen i 2011, fordi vi mente det Lauvås nå forsøker å få velgerne til å tro at hans parti også mener. Vi mente i 2011, og mener fortsatt, at denne reformen ikke er bra for landets pensjonister.

Er det slik at Lauvås mener hans eget parti var med på å vedta noe som slår feil ut for pensjonistene i 2011, vil jeg oppfordre han til å bruke sin innflytelse som stortingsrepresentant og få opp saken på nytt.

Jeg registrerer også at Lauvås er en ivrig debattant om bompenger og bommer, en sak hvor Stortingets flertall, med støtte fra Ap, alltid stemmer for flere bommer og imot når Frp ønsker å gå motsatt vei.

Jeg synes det er underlig at Lauvås er kritisk til saker hans eget parti er for og at han ikke forstår at det er flertallet på Stortinget som bestemmer - og ikke et enkelt parti i en regjering.

Jeg er overbevist om at de velgerne som har tatt seg tid til å sette seg inn i disse sakene ser at Ap her er ute på «desperat tokt» for å få tilbake tapte velgere, men jeg synes Lauvås bør holde seg for god til å servere historier som får folk til å tro at Ap er for noe de egentlig er imot og ikke støtter.

Vi i Frp har mange saker på «ønskelista». Mange saker kommer vi til å gjennomføre, og mange har vi allerede gjennomført, men vi er avhengige av at vi har et flertall i Stortinget som ønsker det samme som oss i sakene vi fremmer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags