Forsvar allemannsretten!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev– Vi vil legge til rette for at flere landområder og arealer kan åpnes opp for hyttebygging til en anstendig pris, sier Frp-leder Siv Jensen i møte med NRK i sommer.

Ifølge Fremskrittspartiet er mangel på hyttetomter et stort problem, spesielt langs kysten på Sør- og Østlandet. Siv Jensen sier til NRK at offentlige reguleringer gjør det vanskelig for folk med vanlig inntekt å skaffe seg hytte. Hun varsler liberalisering om Frp får fortsette ved makten etter valget.

Forslaget avvises som lite gjennomtenkt fra eksperthold. Åpnes hundremetersbeltet i strandsonen, vil pengesterke kaste seg over tomtene som hauker, og prisene blir høye. Østfold SV slutter seg til advarslene.

Hvorfor har vi en streng regulering i strandsonen, Siv Jensen? Det er nettopp for at folk flest skal ha tilgjengelighet til de attraktive strendene langs sjøen. Vi som ikke har hytte, men er så heldig å bo langs kysten i Østfold, elsker friluftslivet langs sjøen i alle årstider, båtturer til holmer og skjær og bading i saltvann.

SV hyller Friluftsloven som fyller 60 år denne sommeren. Loven verner friluftslivets naturgrunnlag og sikrer allmennhetens rett til ferdsel og opphold i naturen.

Østfold SV er redd for Frps politikk som vil åpne for ytterligere privatisering av et gode som alle skal kunne ha glede av. SV vil ha en streng forvaltning av strandsonen langs Oslofjorden. SV vil grunnlovsfeste allemannsretten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags