Kommentar til Monica Gåsvatns innlegg

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

PolitikkViser til leserbrev i SA 13. juli fra Monica Gåsvatn, hvor hun blant annet beklager nedleggelser av enkelte sentrumsforretninger. Ut fra hennes meninger tillegger hun Arbeiderpartiets styre gjennom mange år skylden for dette. Det kan være flere årsaker til nedleggelsene. Kan det være den Høyre-styrte regjeringens politikk? Handelslekkasje til Sverige? Sukkeravgiften? Redusert kjøpekraft blant pensjonister og andre svake grupper?

Høyre-politikeren skriver varmt om gründere som partiet er opptatt av. Ingen kan være uenig i at nye bedrifter og arbeidsplasser trengs, også Arbeiderpartiet. Men det er skremmende at 7 av 10 småbedrifter gikk konkurs i 2015. I 2017 gikk færre konkurs, men flere ble tvangsavviklet. I statsbudsjettet er det avsatt 2 milliarder kroner til oppstart av nye bedrifter i Norge.

Skatteletten som regjeringen, med Fremskrittspartiet i spissen, fronter, lurer jeg på hvem som får nyte godt av blant såkalte «folk flest». Som pensjonist fikk jeg en «skatteøkning» på 600 kroner i måneden i 2018. Ved utregning av skatten for 2017, fikk jeg en påplussing på 3.700 kroner. Dette var en såkalt trinnskatt. Trinnskatten har en nedre grense på 169.000 kroner. Trinnskatten, som tidligere var en toppskatt, hadde en nedre grense på 550.550 kroner.

Til slutt vil jeg nevne at Høyre har representanter i styrene i Sarpsborg. Kommer de med gode forslag her, får de sikkert gjennomslag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags