Listhaug angriper norske verdier

Av
DEL

LeserbrevDet er så provoserende å se Listhaug skyve "kristne og norske verdier" forran seg i sin skremselspropaganda mot flyktninger, nå senest i denne VG-saken: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/knut-arild-hareide/frp-og-krf-kjemper-om-de-kristne-velgerne-vi-maa-tenke-paa-hvilket-samfunn-ungene-vaare-skal-vokse-opp-i/a/24096429/ For meg, som også er kristen, handler kristne verdier om likeverd og solidaritet med hverandre. Da må vi stille opp for de som trenger hjelp, spesielt når de flykter fra krig og undertrykkelse.

Men ikke minst er hele kulturkrigen som Listhaug prøver å starte en avsporing. Fordi en av verdiene som er noe av det beste med Norge er jo likhet. At det er kort vei mellom rørleggerdatteras dør og advokatsønnens. At vi løser de viktige oppgavene i felleskapet, istedet for å fordømme hver enkelt til å selv måtte bøte og betale for sykdom eller arbeidsløshet. Og ikke minst at vi har tillit til hverandre og ikke ser oss over skuldra med mistenksomme blikk mot naboen. Det er norske verdier!

Likheten, felleskapet og tilliten er norske verdier som Listhaug og FrP angriper når de fører en politikk for den økonomiske eliten. De gir skattefest på 22 milliarder kroner for finanseliten samtidig som de kutter i inntektene for uføretrygda barnefamilier, feriepengene til de arbeidsløse og i helsetilbudet til alvorlig syke kronikere. Også er det altså innvandrerne som får skylda for alt. Er det å hjelpe sin neste, Sylvi?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags