Honnør til KRIK-erne

Av
DEL

Ros til HåtveitJeg har lest i avisa Dagen om Andreas Håtveit som ville melde seg ut av KRIK dersom vedtaket fra landsstyret om å bruke homofile som frivillige ledere i KRIK ble stående. Som vi nå vet ble det flertall i generalforsamlingen for styret sitt vedtak om å bruke homofile og samboende som frivillige i KRIK.

Jeg synes det er utrolig trist at de dermed er med og flytter «grensesteiner» som det står om i Bibelen, og som det advares sterkt mot å gjøre. Hvilke konsekvenser dette vil få både for KRIK, kirke og menigheter vil bare tiden vise.

Jeg leser også i Dagen om alle de (41) som har skrevet under en uttalelse om samme sak. Da jeg så hva de skrev, ble jeg utrolig takknemlig over deres solide begrunnelse for at styret burde endre sitt vedtak om å tillate homofile som frivillige ledere. De fortjener også ros for den saklighet og respekt som de uttrykker overfor de som velger annerledes.

Vi trenger flere som frimodig står frem på samme måte i det offentlige rom, som motvekt til den massive mediepåvirkning som vi i dag blir utsatt for.

Jeg måtte bare skrive dette for å gi Andreas Håtveit og de som står sammen med han min fulle støtte, ros og honnør for den frimodighet de viser ved å gå ut i media slik som de har gjort.

Håper flere, både leg og lærd følger deres eksempel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags