«Stormannsgalskapen til SaFoSa bryter fullstendig med Sarpsborg 08s verdier»

VIL HA NY ARENA HIT: I dette området ønsker Steinar Haakenstad og SaFoSA å etablere et stort areanområde. Frank Vigart Thunse Eriksen synes det er en dårlig idé.

VIL HA NY ARENA HIT: I dette området ønsker Steinar Haakenstad og SaFoSA å etablere et stort areanområde. Frank Vigart Thunse Eriksen synes det er en dårlig idé. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flikke på-arenaer kaller SaFoSa det. Fotballaget med samme motto som partinavnet, Sammen for Sarpsborg, kaller det å bygge stein på stein, skriver Frank Vigart Thune Eriksen i dette innlegget.

DEL

LeserbrevSarpsborg 08 har kommet dit de er i dag, nettopp ved å bygge stein på stein og sette tæring etter næring. Det er selve fundamentet i klubben! Stormannsgalskapen til SaFoSa bryter fullstendig med disse verdiene.

SaFoFa hevder at deres ideer tar attraktivitetshensyn, inneholder spennende tanker om skoledrift og internat, vektlegger økonomiske hensyn for klubbene, innbefatter moderne mediehensyn, ikke luftslott, fordrer profesjonalitet og vil gi byen/laget reelle løft.

Det at de må poengtere at det ikke er luftslott kan vel tyde på at det er nettopp dette, etter min mening også et dårlig luftslott. Et annet hensyn de ikke tar er menneskene som skal bruke anleggene.

Vi kommer ikke utenom å tenke klima og miljø når man skal planlegge i 2019. Dette later det ikke til at SaFoSa har levnet en tanke. Med en sentrumsnær beliggenhet for Sarpsborg stadion og Sparta Amfi kan barn og unge gå og sykle til hallen/banen etter skolen, med SaFoFas luftslott legges det opp til at man må kjøre bil for å komme seg på trening/kamp.

Steinar Haakenstad trekker frem tilgjengeligheten til Hamar OL-amfi. Nå vet jeg ikke om han selv har vært der, men for å komme dit fra hytta hans på Hedmarken må man kjøre gjennom hele Hamar, til en hall som ligger temmelig likt som både Sparta Amfi og Sarpsborg stadion, blant hus og rekkehus, langs jernbanen.

Jordvern er en av MDGs viktigste saker. Planene til SaFoSa beslaglegger riktignok ikke matjord, men plasseringen vil uten tvil legge press på omkringliggende arealer, som i stor grad består av nettopp dette.

Jeg er ikke enig med Sjur Robert Nilsen i at man må få på plass alkoholservering på idrettsarenaene. Jeg, og mange med meg, synes det er veldig hyggelig å kunne nyte en matbit og et par kalde øl eller et glass vin før eller etter kamp.

Og dersom man skulle hatt servering i hallen. Hvordan tenker SaFoSa da at man skal komme seg til og fra?

Nei, Steinar Haakenstad, her vil jeg, både som politiker, spartagutt og nyfrelst Sarpsborg 08-supporter si at du bommer grovt!

Derimot stiller jeg og De Grønne oss bak Daniel Björnberg og Spartas eget ønske om å realisere trinn 3 av utbyggingen av amfiet og Sarpsborg 08s videre bygging av laget og stadion, stein på stein!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags