Jeg var fornøyd da Sovjetunionen brøt sammen for 26 år siden. Men det ble å glede seg for tidlig. De muslimske statene langt øst i unionen var åpenbart ikke i stand til å bygge gode samfunn. Jeg var den gang oppgitt når jeg måtte gjennom de mange kontrollene i Øst-Tyskland. Men fordelene med disse bastante systemene var at jeg ikke kan huske at lastebiler kjørte inn i varehus og drepte og skadet mange mennesker. Ikke det at jeg vil ha tilbake det kommunistiske systemet, men jeg er kommet til at vi må bli mer kritiske overfor folk vi ikke kjenner og for folk som vil slå seg ned her. Jeg mener at folk fra land uten lang demokratisk erfaring og som er positive til islamismen enten må nektes adgang til Norge eller holdes i intens overvåkning. Det låter ikke særlig medmenneskelig, men når det er denne gruppen som banker på vår dør må vi ha styrke nok til å si «nei», deg vil vi ikke ha her. Kler de seg med kulturelle symboler som forteller deres tilhørighet får det være nok til å bli kritisk skeptisk og holde dem vekk fra vårt samfunn.

Jeg ser ikke helt sammenhengen mellom frustrerte terrorister fra Usbekistan som kjører inn i magasinet i Stockholm. Et motiv er kanskje å vise styrke, men de oppnår egentlig det motsatte. At de vil arbeide for anerkjennelse og bedre levekår for sitt folk forstår jeg, men det oppnås ikke med terror og vold her hos oss. Jeg ser klart at det langt fra er alle mennesker fra de voldelige systemene som er voldelige eller et problem for oss, men klarer vi ikke å skille de gode fra de dårlige, får vi si nei til alle. Har de et politisk problem hjemme, får de kjempe for bedre situasjon der i stedet for å ta seg til Norge og vente at vi tar oss av dem. Denne volden som vi nå vi utsettes for må deres sammensvorne ta seg av og ikke under ulike flagg dra seg til ryddige Skandinavia og vente at vi gir dem hjelp og støtte.

Og så er det vel vår tur? Politiet har takket være en observant Osloborger fanget inn en ungdom med hjemmelaget sprengstoff under armen på gata i hovedstaden. Det er et dårlig signal. Nå kan vi ikke være «snille» lenger. Vi får heller tåle mer kontroll, vi kan ikke ha hos oss folk som ikke respekterer vårt samfunn og de verdier vi står for.