Sarpsborg 08 - hva nå?

Rolf Lund betegner Cato Haugs (bildet) uttalelse om at Sarpsborg 08s prinsipper er viktigere enn å unngå nedrykk som famøs. – Forstår Haug rekkevidden? spør Lund. (Foto:  Jarl M. Andersen)

Rolf Lund betegner Cato Haugs (bildet) uttalelse om at Sarpsborg 08s prinsipper er viktigere enn å unngå nedrykk som famøs. – Forstår Haug rekkevidden? spør Lund. (Foto: Jarl M. Andersen)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

«Jeg mener ikke på noen måte at Sarpsborg 08 skal sprenge lønnsbudsjettet sitt, men åpne pengesekken såpass at Sarpsborg 08 også spiller i eliteserien neste år. Vi supportere finner oss ikke i noen annen løsning på den alvorlige situasjonen klubben har havnet i», skriver Sarpsborg 08-supporter Rolf Lund i dette innlegget.

DEL

Eliteserie vs 1. divisjonJeg vil gripe tak i det Sarpsborg 08s styreleder Cato Haug uttalte tirsdag 2. juli, da Sarpsborg 08 avholdt medlemsmøte på Sarpsborg Stadion. Der uttalte Haug følgende: «Hvis vår måte å drive klubb på skulle resultere i at vi må nedom Obos-ligaen en tur, ja, så må vi det.»

For en famøs uttalelse å komme med sier jeg. Forstår Haug egentlig rekkevidden, og konsekvensene av det han uttalte?

La meg komme med noen alvorlige konsekvenser det vil få for Sarpsborg 08 hvis de havner i Obos-ligaen neste år:

1. Inntekter i fra Norges Fotballforbund vil gå ned med mange millioner.

2. Inntekter i fra publikum vil gå drastisk ned.

3. Inntekter i fra sponsorer vil falle i takt med den sportslige nedgangen. Jeg kan tenke meg at inntektene vil falle ett sted mellom 20-30 millioner kroner.

Det stopper imidlertid ikke der. Vi i Sarpsborg må regne med at FFK rykker opp til Obos -ligaen neste år. Hvem blir da lokomotivet innen fotball i Østfold da? Blir det Sarpsborg 08? Nei. Den fotballhungrige naboen 15 kilometer nede ved Glommas utløp vil garantert samle dobbelt så mange tilskuere som Sarpsborg 08, og dermed vil oslopressen og det øvrige fotballnorge utrope FFK til storebror i Østfold.

Da må Sarpsborg 08 spille annenfiolin. Jeg bare spør: Tenkte styreleder Cato Haug på det da han uttalte at hvis vår måte å drive fotballklubb på, med våre vedtatte prinsipper, så er det bare å ta turen ned i Obos-ligaen.

Alle skjønner at kontrasten til spill i Obos-ligaen blir enorm, hvis vi neste år skal spille mot for eksempel Skeid for kanskje 1.500 tilskuere.

Rolf Lund

Jeg personlig tror ikke han tenkte på fotballhegmoniet , som Sarpsborg 08 nå har i Østfold. La oss gjøre alt som står i vår makt, for også å være Storebror til neste år, selv om den andre «storebroren rykker opp». Enig Haug?

Det er ingen tvil om at mange av årets spillerkjøp ikke har slått til som forventet, og da lar jeg være å nevne navn. Det er heller mulig å bortforklare at flere av de etablerte spillerne på årets Sarpsborg 08-lag ikke har levert på samme nivå som i fjor.

Har trener Geir Bakke blitt en mye dårligere trener enn i fjor? Nei selvfølgelig ikke. Geir er den samme mannen han, med sine ideer og trenerfilosofi. Sannheten er den at han har ett helt annet mannskap å jobbe med, og han sier vel ikke det høyt, men for ham og Aune er det sikkert frustrerende.

Hva må gjøres nå?

  • Sarpsborg 08 må selge unna flere av sine spillere de har i troppen nå.
     
  • Sarpsborg 08 må åpne den velfylte pengesekken sin, og gå til innkjøp av klassespillere som Bakke lar gå rett inn på laget.
     
  • Sarpsborg 08 må åpne opp for å gi klassespillere en bedre lønn.

Jeg mener ikke på noen måte at Sarpsborg 08 skal sprenge lønnsbudsjettet sitt, men åpne pengesekken såpass at Sarpsborg 08 også spiller i eliteserien neste år. Vi supportere finner oss ikke i noen annen løsning på den alvorlige situasjonen klubben har havnet i.

Alle skjønner at kontrasten til spill i Obos-ligaen blir enorm, hvis vi neste år skal spille mot for eksempel Skeid for kanskje 1.500 tilskuere.

Jeg er helt sikker på, at hvis Sarpsborg viker litt på sine prinsipper, og åpner sin velfylte pengesekk, så vil Sarpsborg 08 få en flott høstsesong, og ende på øvre halvdel på tabellen for 2019. Neste år bør vi komme oss til cupfinalen igjen, og kjempe om medaljer, og sist men ikke minst, vår kjære storebror ved Glommas utløp forblir å være lillebror på fotballbanen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags