Takk alle sammen i Sarpsborg 08!

Av

Takk Geir Bakke, Tom Freddy Aune. Takk Thomas Berntsen, Cato Haug og alle sammen i Sarpsborg 08. For at denne lille gutten får oppleve dette, skriver Kai Fahlstrøm etter at Sarpsborg 08 tok seg til gruppesillet i Europa League.

DEL

LeserbrevJeg er ikke gamle gutten, 6.11.2009 var jeg 16 år, 3 måneder og noen dager gammel. Dette er en dato som mange sier at eventyret begynte. I hovedsak er jeg enig, denne datoen er etset inn i Sarpsborg fotballen sin historie for evig tid. Når lystavla på Fredrikstad Stadion viste 0-2 og dommeren blåste av var det eks FFK spiller Martin Wiig som alle trykket til sitt bryst.

I dag 30.08.2018 vil for alltid være skrevet i historien med gullskrift for alle med ett hjerte som banker blått og hvitt, men denne gangen er det Særpingene Ole Jørgen Halvorsen, Joachim Thommassen og Joakim Jørgensen. Men hvor startet egentlig alt, var det virkelig en sen Novemberkveld i 2009?

Sarpsborg by er full av fotballhistorie, både med SFK og Sparta, og nå Sarpsborg 08. For meg begynte det da mitt eget lag Ise FK skulle være ballgutter i en kamp i 2.divisjon. Jeg må ærlig innrømme at det kuleste for meg akkurat da var å gå ut sammen med Rino Hansen, selv om jeg ikke ante hvem det var. Kampen husker jeg lite av. Men, det må ha gjort ett stort inntrykk på meg, for jeg tryglet og ba om å få lov å gå på neste hjemmekamp. FK Sparta Sarpsborg mot Fram-Larvik, og for en kamp det var. 15-0 seier, og opprykk til det som da het 1.divisjon.

Neste kapittel i denne historien er spesiell, og økonomi har en av hovedrollene. For, jeg vet ikke om mange husker det, men laget vårt kunne faktisk vært ett helt annet sted hadde det ikke vært for Raufoss. For i ett nedrykksdrama uten like, rykket vi ned til 2. divisjon igjen. Men der var vi jaggu ikke lenge. Laget som hadde klart seg, Raufoss fikk ikke lisens grunnet økonomien og vips så var vi oppe igjen.

Er ikke dette en viktig del av historien til Sarpsborg 08? Så definitivt. Og den strekker seg videre. Spillerne går fra dør til dør for å samle penger, de går ned i lønn, Conny Karlsson trekker seg som hovedtrener, og hans assistent Roar Johansen tar over. La oss gå noen måneder tilbake i tid. Husker dere at vi startet 2009 sesongen med minuspoeng? Jeg gjør det. Vi var dømt til å rykke ned, og det så jaggu slik ut når dagens helt Ole Jørgen scoret ett så veldig viktig mål borte mot Nybergsund-Trysil. Roar snudde skuta og vi gjorde det umulige. Vi kom oss opp til kvalikkplass for spill i Tippeligaen. Og hvem andre en Fredrikstad FK sto på andre siden? Hvor sykt var ikke det? Alle husker den kampen, alle husker de gråtende Aristokratene, den svarte forsiden i Fredrikstad Blad. Men vi rykket ikke opp før året etter. Kongsvinger ble for sterke over to kamper.

Opprykket til Tippeligaen var deilig, jeg husker spesielt 3-0 seieren hjemme mot Fredrikstad. Magnus Hjulstad har aldri stått en bedre kamp i hele sitt liv. Det var den gang bortesupportene sto på den gamle slitte tribunen i klokkesvingen. Det var ikke noe tak over jernbanetribunen, og Fossefallet sto klemt sammen borte ved TV- tårnet. Hadde du uflaks så du ikke halve banen.

Serieåpningen 2011. Ole Gunnar Solskjær sin første kamp som trener for Molde, i en sesong som skulle ende med seriegull. De kom til Sarpsborg og kom tomhendte hjem med 3 baklengs. Det ble dessverre like tungt å holde seg oppe, som det alle ekspertene mente før serien startet, nedrykket ble fort ett faktum utpå høsten. Men vi skulle ned for å snu.

Roar satt fortsatt i sjefsstolen, spillere som Hoås, Wiig, Røn, Heieren Hansen var fremdeles med. Men det var nervepirrende og etter en sesong full av neglebiting ble det klart at vi skulle opp igjen. Hva kom klubben til å gjøre?

Thomas Bertsen, fotballens svar på Bill Gates (?) kom inn. Roar fikk dessverre ikke fortsette i jobben og inn kom en tidligere Premier Leauge spiller. Brian Dean var mannen som skulle sørge for at Sarpsborg skulle etablere seg i den øverste divisjonen, og med seg på lasset hadde han Ian Burchnall. I 2013 måtte vi ut mot Ranheim i kvalikk for å beholde plassen blant Norges 16 beste lag. Året etter ble det 8. plass. Så gjorde klubben noe som da ble sett på som å skyte seg selv i beinet. Suksess trenerne Dean og Burchnall fikk ikke fortsette. Og inn kom Bakke og Aune. Men det har bare gått fremover etter det. Kanskje den beste overgangen klubben har gjort utenom å ansette Berntsen. To cupfinaler senere og en medalje rikere er klubben klar for å fortsette denne ferden. Og gutten som så laget sitt vinne 15-0 mot Fram-Larvik, han skal se lage sitt mot lag som Sevilla, Arsenal og kanskje til og med Chelsea!

Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter i gruppespillet, virkelig ikke. Det viktige er at Sarpsborg 08 er der.

Takk Geir Bakke, Tom Freddy Aune. Takk Thomas Berntsen, Cato Haug og alle sammen i Sarpsborg 08. For at denne lille gutten får oppleve dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags