– Vi ser frem til å få en løsning på disse forholdene, og svar imøteses med spenning

– Etter avsløringen av kommunens busstransport av utviklingshemmede, blir det spennende å se hvordan kommunen løser dette, skriver verge og pårørende Jon E. Eliassen i dette innlegget. (Foto: Vetle Granath Magelssen)

– Etter avsløringen av kommunens busstransport av utviklingshemmede, blir det spennende å se hvordan kommunen løser dette, skriver verge og pårørende Jon E. Eliassen i dette innlegget. (Foto: Vetle Granath Magelssen)

Av
DEL

Ulovlig persontransportEtter avsløringen av kommunens busstransport av utviklingshemmede, blir det spennende å se hvordan kommunen løser dette.

Dette har vært på agendaen flere ganger og gruppeleder Svein Larsen i Arbeiderpartiet har kommet med kommentarer umiddelbart. Undertegnede lurer og venter på kommentarene fra herr Larsen i denne saken. Hvis han har satt seg i skammekroken, så er det en lovlig grunn for uteblitt kommentar. Denne saken er alvorlig i seg selv, når et bystyre sitter og avgjør hva brukerne skal betale for «ulovlig» transport. På toppen av dette har vi en ordfører som er jurist!

Kommunen har nå kommet på banen etter en henvendelse fra fylkeskommunen. Utfallet av dette blir det spennende å vente på. I kjølvannet av saken kommer en rekke spørsmål opp:

1. Hva gjør kommunen med de midlene de har tilegnet seg på «ulovlig» vis? Oslo kommune har tilegnet seg flere «ulovlige» kroner fra byens løse fugler. Dette ble avslørt av VG og fikk stor oppmerksomhet. Oslo kommune har for inneværende år avsatt 40-45 millioner kroner til tilbakebetaling av disse pengene. De har gjort det på følgende måte: For å slippe å finne ut hvem dette gjelder, så må kravene komme fra den enkelte som er blitt lurt. Hva da med alle de som ikke har et nettverk rundt seg, som kan hjelpe dem? Hvis dette er i en Arbeiderparti-styrt kommunes ånd, må dette være et desidert lavmål! Følger kommunen samme fremgangsmåte som Oslo, eller ordner de opp selv?

2. Hva med oss som er verger i slike saker? Vi har mange advokater og faste verger som betaler regningene for sine personer. Blir disse regningene bare betalt uten noen form for dokumentasjon? Dette skal undertegnede ta opp med overformynderiet, for dette er noe for revisorene i denne etaten.

3. Personlige biler og bruken av disse. Hva er kommunens ansvar for å få brukt disse bilene? Dette er et organiseringsproblem i de forskjellige bofellesskap som må løses. Denne gruppen har klare krav på et verdig/anstendig og sosialt liv, ut fra sine forutsetninger. Her er transport et viktig element.

For denne gruppen er det tydeligvis mye som kan forbedres og det skal vi prøve å sette søkelyset på i tiden som kommer. Det som er positivt for denne gruppen i Sarpsborg kommune er de omsorgspersoner som jobber der. Disse personene gjør en fantastisk jobb som det står respekt av. For meg er disse englene på Nygårdshaugen Dagsenter og på Lundstikka bofellesskap i Fjelldal borettslag. De finnes også i de andre bofellesskapene.

Vi ser frem til å få en løsning på disse forholdene, og svar imøteses med spenning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags