– Uverdig opplevelse hos legevakten

Av
DEL

LegevaktenJeg hadde en uverdig opplevelse på Sarpsborg legevakt søndag 11. november, og jeg håper ingen andre innbyggere trenger å oppleve det samme.

Jeg regner med at nesten alle som oppsøker legevakten i helgene er syke og trenger kontakt med en lege for å fastsette en diagnose og starte behandling.

Min opplevelse: Undertegnede dro til legevakten før klokka 10 på søndag på grunn av sterke magesmerter som startet lørdag kveld. Registreringen ble gjort, og jeg fikk beskjed om at ventetiden ble avhengig av legevaktens fastsatte prioriteringer.

Klokka 11.30 kom en sykepleier og informerte meg og de andre i venterommet om mye øyeblikkelig hjelp, og at det ble lang ventetid for de med lavest prioritering. Det ble uttrykt at de som kunne, burde gå til fastlegen sin på mandag. Noen fulgte oppfordringen og forlot venterommet, men med mine intense magesmerter valgte jeg å bli sittende.

Etter cirka 3 timer spurte jeg om det var mulig å få en seng, fordi jeg hadde så sterke smerter at jeg var både kvalm og svimmel. Det var ikke mulig, i stedet ble jeg tilbudt smertestillende. Jeg tok imot, men smertene forble like sterke.

Etter mer enn 6 timer fikk jeg endelig komme inn til legen. Nå gikk det raskt, og jeg ble sendt direkte til Sykehuset Østfold Kalnes. På Sykehuset Østfold Kalnes ble operasjon raskt gjennomført, og de rakk å fjerne blindtarmen min før den sprakk. Her ble jeg profesjonelt og raskt ivaretatt, men jeg sitter igjen med en del spørsmål etter behandlingen jeg fikk på legevakten.

Mine spørsmål:

• Er Sarpsborg legevakt organisert til beste for pasientene? Fungerer behandlingslinjene og logistikken optimalt?

• Hvordan kan 1 til 2 leger greie å behandle så mange syke pasienter samtidig? (Legevaktlegene i Sarpsborg virker å være unike som aksepterer en slik arbeidssituasjon som de hadde den 11.11.2018)

• Blir fastsettelse av prioritering (triage) gjennomført korrekt med rett kompetanse?

• Finnes det ingen muligheter til å bruke skjønn når en ser hvordan en pasient lider?

• Hvorfor blir ikke pasienter med lav prioritet ivaretatt bedre? Kan pasientens tilstand eksempelvis vurderes på nytt etter 2 timers ventetid?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags