Universell utforming og fortauskanter

Høy kantsten.

Høy kantsten. Foto:

Av
DEL

LeserbrevBildet viser fortauskanten utenfor torget 4-6 ved Kampan Hus.

Denne kanten er antagelig alt for høy i forhold til universell utforming og skaper vanskeligheter for enkelte, både gående som er dårlig til bens og de med rullator eller de med andre typer handicaphjelpemidler.

Satt en del utenfor Kampan Hus på torget 4-6 i sommer/høst og observerte flere tilfeller av vanskeligheter, enkelte gikk/kjørte ut i gaten da de ikke greide og komme seg opp på fortauet på grunn av høy kantsten.

Dette kan være direkte farlig da de kan møte motgående trafikk i gaten de går ut i.

Noe av det samme kan det se ut og være i krysset Glengsgaten/Kirkegaten, men der er ikke kanten like høy.

Jeg synes det blir litt spesielt at begge disse stedene ender ledelinjen for blinde/svaksynte i en høy fortauskant, tror ikke dette er efter reglene for universell utforming.

Kan legge til at de som er avhengig av ledelinjen som følger fortauet forbi utgangen fra heisen i parkeringshuset kan risikere å få døren derifra rett i ansiktet, da denne døren slår ut og i tillegg dekker den det meste av fortauet når den er lukket helt opp.

Nok om universell utforming for denne gang.

Noe som er positivt her i Sarpsborg når det gjelder fortau og kantstener: Har lagt merke til over lang tid at kommunen har brukt mye ressurser på å oppgradere fortau med nye kantstener og asfalt mange steder her i sentrum.

Meget bra!

Det samme når det gjelder den nye parkeringsplassen i gropa ved stadion, og det blir sikkert det samme med parkeringsplassen i Borregaardsbakken når den blir ferdigstilt.

Flott!

Hilsen Leif Kruse-Madsen (Leif på Torget).

Leif Kruse-Madsen - «Leif på Torget»

Interessert i byen min, Sarpsborg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags